Vanhainkoti

 
Yhdistyksen vanhainkoti sijaitsee Sipoossa Nikkilässä, ja sen pyörittämiseen ovat omistautuneet puheenjohtaja Lea Pulkkinen miehensä Jommun kanssa.

Vanhainkotiin valitaan koiria, joilla ei enää ole toivoa päästä pois tarhalta sekä myös iäkkäitä suomalaisia kodinvaihtajia. Vanhainkodissa ne saavat rauhallisen ja turvallisen loppuelämän kauniissa maalaismaisemassa rakastettuina lemmikkeinä. Vanhainkodissa on myös säännöllisesti kotihoitokoiria etsimässä loppuelämän kotia.

Vanhainkodin toimintaa pyöritetään pitkälti lahjoitusvaroin sekä varoilla, joita yhdistys hankkii järjestämällä erilaisia tapahtumia ja huutokauppoja. Yhdistys maksaa vanhuskoirien eläinlääkärikulut sekä ruokakuluista osan. Vanhainkodissa asuu koko ajan yli kymmenen koiraa. Niistä monilla on jatkuvaa hoitoa ja lääkitsemistä vaativia vaivoja, joten eläinlääkärikulut eivät ole aivan vähäiset.

Seuraavalla videolla puheenjohtaja Lea Pulkinen kertoo vanhainkodista ja yhdistyksen hyväntekeväisyystyöstä.

Vanhainkodin toiminta on alkanut Pulkkisten maallemuuton yhteydessä jo vuonna 2013. Moni vanhuskoira on valitettavasti edesmennyt vuosien varrella, ja menetykset ovat surullinen mutta väistämätön osa vanhainkodin elämää.

Entisiä asukkaita esittelemme edesmenneiden koirien omalla sivulla. Nykyisten asukkaiden esittelyt ja kuvat löytyvät alla olevasta listauksesta.

Vanhainkodin asukkaat

Banzo

 

Banzo on tullut Suomeen Triplen tarhalta vuonna 2015. Banzo on jo 15 vuotias vanha herra ,jota kaikki pienet ja suuret koirat rakastavat ja ihannoivat kovasti. Banzo on maailman kiltein koira.

Layka

 

Layka on tullut Triplen tarhalta Suomeen vuonna 2012 . Layka on nyt 13 vuotias. Layka on muuten aika huomaaton mummeli paitsi ruoka aikaan hän kuuluu ja näkyy. Laikalla on seborrea iho joka vaatii jatkuvaa hoitoa .

Milo on tullut Suomeen vuonna 2015 Los Barrioksen tarhalta. Milo on 12 vuotias. Milo on vanhainkodin hoitaja koira, joka pesee pienien naamat ja leikittää niitä.  Milolla on kuivat silmät ja sen näkö on todella huono, koska sen silmät olivat olleet pitkään hoidotta. Milo on kaikkien kaveri.

Chica

Chica on tullut Suomeen Triplen tarhalta vuonna 2016. Chica on nyt 8 vuotias. Chica on elänyt koko ikänsä pentutehtaassa ja se pelkäsi kovasti ihmisiä ja oli täysin sosiaalistamaton tullessaan  Suomeen. Koska Chicaa ei voitu adoptoida, sen ihmispelon ja huonojen takajalkojen tilanteen takia, se jäi asumaan vanhainkotiin. Chica sairastaa myös lievää epilepsiaa.

 

Pekka

Pekka on nyt 15 vuotias ja  tullut Suomeen Triplen tarhalta vaimonsa Daman kanssa. Pekka ja Dama ovat eläneet hyvän elämän Espanjassa, mutta joutuivat tarhalle, koska  heidän omistaja menehtyi.Pekka on persoonallinen herrasmies.

 

Dama

 Dama on nyt 13-vuotias. Dama ja Pekka ovat eläneet hyvän elämän Espanjassa, mutta joutuivat tarhalle, koska  heidän omistaja menehtyi. Dama on kiltti vanha rouva joka on menettämässä näkönsä ja näkee enään hyvin vähän.

Pulla

Pulla on 13 vuotias ja hän on tullut Suomeen jo vuosia sitten mutta asui ensin kotona. Pulla palautui yhdistykselle kohtalaisen ylipainosena. ja jäi asumaan vanhainkotiin, koska ei olisi enään kestänyt enempää muutoksia. Pullalle puhkesi pahat iho-ongelmat stressistä kodin vaihdon myötä,mutta ne ovat nyt hallinnassa ja paino on saatu pudotettua normaaliksi. Pulla on hyvin tempperamenttinen vanha rouva.

Secre

Secretario on nyt 9 vuotias.  Secre asui alkuelämänsä Espanjassa vuorilla hyvässä perheessä. Secren perhe joutui muuttamaan kaupunkiin, jonne Secre ei sopeutunut ollenkaan ja sille etsittiin uutta kotia Suomessa pitkään, kun sopivaa kotia ei löytynyt jäi Secre vahtimaan vanhainkotia ja sen asukkaita.

Hector

 Hector  on nyt 14 vuotias. Hemppa tuli vanhainkotiin hoitoon jouluksi vuonna 2018. Hectorin vanhuuden vaivojen takia päätettiin joulun jälkeen omistajan kanssa, että se jää vanhainkotiin asumaan loppuelämäkseen, koska sen on helpompi ulkoilla omaehtoisesti pihalla jaksamisensa mukaan ja se sai vanhainkodissa monta uutta koira ystävää.

Tango

Tango on 6 vuotias pentutehtaasta pelastettu pikkumies, jota ei voitu adoptoida sen vamman ja sairauden vuoksi, siksi Tango jäi asumaan vanhainkotiin. Ujo Tango osaa hurmata kaikki.

Konsta

Konsta on noin 6 vuotias pentutehtaasta pelastettu koira, Konsta tulI vanhainkotiin saattohoitoon, koska sillä epäiltiin syöpää. Konstan syöpä epäily oli luultavasti väärä, koska  siitä on nyt  2 vuotta aikaa. Jouluna 2019 Konsta sai aivoinfarktin,mutta selvisi siitä, sen jälkeen Konstalla puhkesi epilepsia. Konsta on hyvin persoonallinen oman tiensä kulkija.

Kira

Kira on 11 vuotias herttainen vanha rouva. Jonka omistaja sairastui eikä hän enään pystynyt huolehtimaan Kirasta niimpä Kira joutui tarhalle, josta se muutti  muutaman kuukauden kuluttua vanhainkotiin. Kira sairastaa nivelrikkoa ja epilepsiaa.

Rosie

Rosie huostaan otettiin huonoista olosuhteista 59 muun koiran kanssa. Rosien ikä arvioitiin Espanjassa 10 vuotiaaksi, mutta se on kunnon kohentuessa osoittautunutkin nuoreksi koiraksi. Rosie rakastaa leikkiä pallolla.