Vanhainkoti

Yhdistyksen vanhainkoti sijaitsee Sipoossa Nikkilässä, ja sen pyörittämiseen ovat omistautuneet puheenjohtaja Lea Pulkkinen miehensä Jommun kanssa.

Vanhainkotiin valitaan koiria, joilla ei enää ole toivoa päästä pois tarhalta sekä myös iäkkäitä suomalaisia kodinvaihtajia. Vanhainkodissa ne saavat rauhallisen ja turvallisen loppuelämän kauniissa maalaismaisemassa rakastettuina lemmikkeinä. Vanhainkodissa on myös säännöllisesti kotihoitokoiria etsimässä loppuelämän kotia.

Vanhainkodin toimintaa pyöritetään pitkälti lahjoitusvaroin sekä varoilla, joita yhdistys hankkii järjestämällä erilaisia tapahtumia ja huutokauppoja. Yhdistys maksaa vanhuskoirien eläinlääkärikulut sekä ruokakuluista osan. Vanhainkodissa asuu koko ajan yli kymmenen koiraa. Niistä monilla on jatkuvaa hoitoa ja lääkitsemistä vaativia vaivoja, joten eläinlääkärikulut eivät ole aivan vähäiset.

Seuraavalla videolla puheenjohtaja Lea Pulkinen kertoo vanhainkodista ja yhdistyksen hyväntekeväisyystyöstä.

Vanhainkodin toiminta on alkanut Pulkkisten maallemuuton yhteydessä jo vuonna 2013. Moni vanhuskoira on valitettavasti edesmennyt vuosien varrella, ja menetykset ovat surullinen mutta väistämätön osa vanhainkodin elämää.

Entisiä asukkaita esittelemme edesmenneiden koirien omalla sivulla. Nykyisten asukkaiden esittelyt ja kuvat löytyvät alla olevasta listauksesta.

Vanhainkodin asukkaat

Milo

Milo on tullut Suomeen vuonna 2015 Los Barrioksen tarhalta. Milo on 14-vuotias. Milo on vanhainkodin hoitaja koira, joka pesee pienien naamat ja leikittää niitä.  Milolla on kuivat silmät ja sen näkö on todella huono, koska sen silmät olivat olleet pitkään hoidotta. Milo on kaikkien kaveri.

Tango

Tango on 9-vuotias pentutehtaasta pelastettu pikkumies, jota ei voitu adoptoida sen vamman ja sairauden vuoksi, siksi Tango jäi asumaan vanhainkotiin. Ujo Tango osaa hurmata kaikki.

Rosie

Rosie eli Pikku-muija huostaan otettiin huonoista olosuhteista 59 muun koiran kanssa. Rosie on 12-vuotias, mutta se on kunnon kohentuessa osoittautunut hyvin nuorekkaaksi mummuksi, joka elää nyt menetettyä nuoruutta uudelleen. Rosie rakastaa leikkiä pallolla ja kaikilla vinkuvilla leluilla.

Toki


Toki on adoptoitu yhdistyksen kautta kotiin, mutta Tokin omistaja menehtyi. Muutaman mutkan kautta Toki palautui yhdistykselle ja jäi vanhainkotiin asumaan, ettei sille tulisi enää kodinvaihtoja. Toki on iloinen 12-vuotias poika, joka vahtii pihaa yhdessä isojen poikien kanssa.

Amapola


Amapola, tuttavallisemmin Amalia, on 13-vuotias tyttö. Amalia tuotiin huomattavasti nuoremman ystävän kanssa tarhalle. Amalia on kultainen tyttö. Amalialla ei ole enää hampaita ja nivelrikkoakin on jo hiukan. Tästä huolimatta tytössä riittää vielä vauhtia. Amalia jäi vanhainkotiin asumaan.

Lola


Lola on 13-vuotias shizumummo, joka on kiltti kaikille. Omistaja hylkäsi Lolan, koska omistaja tuli allergiseksi 11 vuoden jälkeen. Lola muutti ilahduttamaan vanhainkodin porukkaa, koska aina pitää olla vähintään yksi shizu talossa.

Carlos

 

Carlos-poika tuli hoitamaan vanhainkodin hullun yorkin hommia Konstan menehdyttyä. Kartsa on 2,3 kiloa painava  9-vuotias kova jätkä. Kartsa hoitaa komentamisen vanhainkodilla, jos ruoka tulee liian hitaasti – ja näinhän on Carloksen mielestä aina.

Sunshine

Sunshine on vanhainkodin uusimpia ja myös nuorimpia asukkaita. Sunshine on luonteeltaan ja olemukseltaan kuitenkin lempeä ja rauhallinen. Sunshinelta poistettiin useita pahalaatuisia nisäkasvaimia Espanjassa.

Supermies

Superman on noin 9-vuotias chihuahua, joka löytyi kadulta kuljeksimasta. Super päätettiin ottaa vanhainkotiin asumaan erilaisten terveysongelmien vuoksi ja se on käytökseltään haasteellinen kaveri. Super sairastaa pienisilmäisyyttä eli mikroftalmiaa. Mikroftalmia on vakava, synnynnäinen silmien alueen epämuodostuma. Lisäksi Superin alaleuka on liian lyhyt. Super on hurmaava, kiltti ja kultainen persoona, mutta erimielisyystilanteissa osaa näyttää myös tulisielunsa. Super on varsinainen vanhainkodin vahtikoira ja saanutkin lempinimekseen Prätkähiiri.

Zara

Zara on noin 9-10-vuotias chihuahuamummo, joka tuli alunperin vanhainkodille kotihoitoon ja kotia etsimään. Todettiin, että Zaran on parempi jäädä vanhainkotiin, koska sillä on takajalat sen verran huonossa kunnossa, että emme halunneet laittaa sitä enää adoptioon. Zaralla on myös niin pieni suu, että kieli ei mahdu suuhun. Kaikesta huolimatta Zara on ilonen pikku mummo.

Benson


Benson on 11-vuotias herrasmies. Bensonin omistaja sairastui vakavasti ja hänen 5 koiraansa otettiin huostaan. Nuoremmille löytyi helposti koti, mutta kaksi vanhempaa herrasmiestä Benson ja Charlie jäivät tarhalle. Suomalainen perhe, jonka naapurissa Benson asui, oli kovasti huolissaan Bensonista ja he etsivät tarhan, johon se oli viety. Tämän perheen tyttö oli käynyt ulkoiluttamassa Bensonia useiden vuosien ajan ja oli hyvin surullinen Bensonin kohtalosta. Perhe kuuli Suomessa sijaitsevasta koirien vanhainkodistamme tuttaviensa kautta ja ottikin yhteyttä meihin. Tutustuimme Bensoniin live-videoiden kautta ja tulimme siihen tulokseen, että Bensonille löytyy paikka vanhainkodista Suomesta. Nyt on Benson kuulunut vanhainkodin porukkaan jo kesästä lähtien, ja se on pidetty herrasmieskoira ja kaikkien kaveri. Tämän kuvien herttaisen tytön ja Bensonin ystävyys voi nyt jatkua täällä Suomessa Bensonin loppu elämän ajan.

Samu


Samu on Suomesta vanhainkotiin muuttanut 14-vuotias yorkki, josta omistaja ei pystynyt enää huolehtimaan ja sille kysyttiin paikkaa vanhainkodista. Samu on ikäisekseen hyvässä kunnossa, mutta siltä piti kaikki hampaat poistaa niiden huonon kunnon vuoksi. Samu on sopeutunut laumaelämään hyvin pienten alkuvaikeuksien jälkeen ja se nauttii, kun sillä on paljon kavereita.

Myrtsi


Myrtsi on noin 10-vuotias yorkkimummo, joka tuli vanhainkodille kotihoitoon. Päätettiin kuitenkin, että Myrtsi jää asumaan vanhainkotiin, koska sillä on takana rankka pentutehdaselämä, se on tosi pelokas ja tarvitsee tukilauman ympärilleen sekä lisäksi se sairastaa leishmaniaa. Myrtsille koirakaverit ovat hyvin tärkeitä, ja se käy pussailemassa aina kaikki lenkiltä kotiintulijat innoissaan.