Vanhainkoti

Yhdistyksen vanhainkoti sijaitsee Sipoossa Nikkilässä, ja sen pyörittämiseen ovat omistautuneet puheenjohtaja Lea Pulkkinen miehensä Jommun kanssa.

Vanhainkotiin valitaan koiria, joilla ei enää ole toivoa päästä pois tarhalta sekä myös iäkkäitä suomalaisia kodinvaihtajia. Vanhainkodissa ne saavat rauhallisen ja turvallisen loppuelämän kauniissa maalaismaisemassa rakastettuina lemmikkeinä. Vanhainkodissa on myös säännöllisesti kotihoitokoiria etsimässä loppuelämän kotia.

Vanhainkodin toimintaa pyöritetään pitkälti lahjoitusvaroin sekä varoilla, joita yhdistys hankkii järjestämällä erilaisia tapahtumia ja huutokauppoja. Yhdistys maksaa vanhuskoirien eläinlääkärikulut sekä ruokakuluista osan. Vanhainkodissa asuu koko ajan yli kymmenen koiraa. Niistä monilla on jatkuvaa hoitoa ja lääkitsemistä vaativia vaivoja, joten eläinlääkärikulut eivät ole aivan vähäiset.

Seuraavalla videolla puheenjohtaja Lea Pulkinen kertoo vanhainkodista ja yhdistyksen hyväntekeväisyystyöstä.

Vanhainkodin toiminta on alkanut Pulkkisten maallemuuton yhteydessä jo vuonna 2013. Moni vanhuskoira on valitettavasti edesmennyt vuosien varrella, ja menetykset ovat surullinen mutta väistämätön osa vanhainkodin elämää.

Entisiä asukkaita esittelemme edesmenneiden koirien omalla sivulla. Nykyisten asukkaiden esittelyt ja kuvat löytyvät alla olevasta listauksesta.

Vanhainkodin asukkaat

Milo

Milo on tullut Suomeen vuonna 2015 Los Barrioksen tarhalta. Milo on 12 vuotias. Milo on vanhainkodin hoitaja koira, joka pesee pienien naamat ja leikittää niitä.  Milolla on kuivat silmät ja sen näkö on todella huono, koska sen silmät olivat olleet pitkään hoidotta. Milo on kaikkien kaveri.

Chica

Chica on tullut Suomeen Triplen tarhalta vuonna 2016. Chica on nyt 8 vuotias. Chica on elänyt koko ikänsä pentutehtaassa ja se pelkäsi kovasti ihmisiä ja oli täysin sosiaalistamaton tullessaan  Suomeen. Koska Chicaa ei voitu adoptoida, sen ihmispelon ja huonojen takajalkojen tilanteen takia, se jäi asumaan vanhainkotiin. Chica sairastaa myös lievää epilepsiaa.

Pulla

Pulla on 13 vuotias ja hän on tullut Suomeen jo vuosia sitten mutta asui ensin kotona. Pulla palautui yhdistykselle kohtalaisen ylipainosena. ja jäi asumaan vanhainkotiin, koska ei olisi enään kestänyt enempää muutoksia. Pullalle puhkesi pahat iho-ongelmat stressistä kodin vaihdon myötä,mutta ne ovat nyt hallinnassa ja paino on saatu pudotettua normaaliksi. Pulla on hyvin tempperamenttinen vanha rouva.

Secre

Secretario on nyt 9 vuotias.  Secre asui alkuelämänsä Espanjassa vuorilla hyvässä perheessä. Secren perhe joutui muuttamaan kaupunkiin, jonne Secre ei sopeutunut ollenkaan ja sille etsittiin uutta kotia Suomessa pitkään, kun sopivaa kotia ei löytynyt jäi Secre vahtimaan vanhainkotia ja sen asukkaita.

Tango

Tango on 6 vuotias pentutehtaasta pelastettu pikkumies, jota ei voitu adoptoida sen vamman ja sairauden vuoksi, siksi Tango jäi asumaan vanhainkotiin. Ujo Tango osaa hurmata kaikki.

Rosie

Rosie huostaan otettiin huonoista olosuhteista 59 muun koiran kanssa. Rosien ikä arvioitiin Espanjassa 10 vuotiaaksi, mutta se on kunnon kohentuessa osoittautunutkin nuoreksi koiraksi. Rosie rakastaa leikkiä pallolla.

Birko

Birko löytyi  Espanjassa kadulta muutama vuosi sitten kamalassa kunnossa. Se oli luurangon laiha, täynnä haavoja ja korvien lehdet olivat riekaleiset ja verta vuotavat. Birko on luonteeltaan 10+ lempeä jättiläinen, mutta hän ei löytänyt kotia, koska on niin suurikokoinen ja sairastaa Leihmaniaa. 2020 yhdistys päätti ottaa Birkon vanhainkotiin asumaan,  jotta Birko saisi viettää normaalin loppuelämän kodissa. Birko on ottanut nyt edesmenneen Banzon paikan vanhainkodin vahti ja  tukikoirana.

Toki

Toki on adoptoitu yhdistyksen kautta kotiin, mutta Tokin omistaja menehtyi. Muutaman mutkan kautta Toki palautui yhdistykselle ja jäi vanhainkotiin asumaan, ettei sille tulisi enää kodinvaihtoja. Toki on iloinen poika, joka vahtii pihaa yhdessä isojen poikien kanssa.

 

Chispi (Sipsi)

Sipsi asui Espanjassa 2 vuotta koiraystävänsä kanssa kahdestaan omistajan kuoltua. Naapurit kävivät vain ruokkimassa koirat, kunnes joku lopuksi toimitte Sipsin ja sen ystävän tarhalle. Sipsillä todettiin sydänsairaus ja yhdistys päätti ottaa Sipsin asumaan vanhainkotiin, koska sydänvikaiselle vanhukselle on suhteellisen mahdoton löytää kotia. Sipsi on iloinen ja hauska vanha pikku mies, joka kovaäänisesti kertoo mitä haluaa.