Protectora Malaga

Protectora Malaga on malagalainen eläinten suojatarha, joka on yksityisen yhdistyksen Sociedad Protectora de Plantas y Animalesin perustama ja ylläpitämä. Tarha sijaitsee Malagan kaupungin ulkolaidalla, jossa se on sijainnut loppuvuodesta 2008 asti. Protectora Malaga on tehnyt sopimuksen Malagan kaupungin kanssa irtokoirien vastaanottamisesta. Tarha tekeekin aktiivista yhteistyötä paikallispoliisin kanssa.

Tarhalla on huolehdittavana noin 900 eläintä, joista kotia etsimässä jatkuvasti noin 500-600 koiraa. Koirat ovat pääasiassa tuotu tarhalle kodeista, haettu vieressä sijaitsevalta kunnalliselta tarhalta sekä otettu kiinni kaduilta. Lisäksi tarhalla on kissoja ja joitain luonnonvaraisia eläimiä. Vuosittain tarhalla käy kääntymässä noin 1500 eläintä, joista osa löytää takaisin kotiinsa, osa joudutaan terveydellisistä syistä lopettamaan ja osa adoptoidaan uusiin koteihin paikallisesti sekä eri puolille Eurooppaa.

Tarha on ns. turvatarha, joten koiria ei lopeteta kuin aivan pakottavien syiden takia.
Vuonna 2020 paikallisesti on adoptoitu 928 koiraa ja 227 kissaa. Lisäksi 220 koiraa ja 55 kissaa on saanut kodin ulkomailta. 96 koiraa ja kahdeksan kissaa, joilla on ollut mikrosiru, on palautettu omistajilleen. Vuonna 2020 tarhalle on tullut myös 99 muuta eläintä kuin koiria tai kissoja. 89 näistä oli lokkeja. Lisäksi kahdeksan kania, hamsteri ja fretti.

Tarhan presidenttinä on vuodesta 2010 toiminut Carmen Manzano. Lisäksi tarhalla on 14 palkattua työntekijä, lähinnä eläinlääkärit ja eläintenhoitajat sekä useita vapaaehtoisia ja kotihoitopaikkoja.
Tarhan omat nettisivut löytyvät TÄÄLTÄ.