Gaia

Suomessa kotihoidossa - Adult - Narttu
Adoptoitavissa Pieni

Gaia löytyi kadulta ja rankkuri toi sen Los Barrioksen tarhalle. Gaia on suloinen ja kiltinoloinen ja Espanjassa arviootu 10-vuotiaaksi, mutta hampaat ovat hyväkuntoisen näköiset ja Gaia vaikuttaa olemukseltaan nuoremmalta. Se on hiukan ujo ja nöyrä uutta ihmistä kohtaan, mutta tulee kyllä luokse ja on onnellinen huomiosta. Gaia on herkänoloinen ja todella sykähdyttävä olemukseltaan. Sille etsitään kotia, jolla olisi ymmärrystä herkän koiran sielunelämästä ja kärsivällisyyttä opettaa Gaia kotikoiraksi. Pienten lasten perhekoira Gaia ei herkkyytensä vuoksi ole. Gaia on noin 35 cm korkea ja hyväkuntoinen rouva. Gaia etsii kotia, jossa sillä voisi olla samanhenkistä koiraseuraa.

Gaia on kotihoidossa Helsingissä.

Kotihoitajan kertomaa:

Gaiaa on kutsuttu kotihoidossa Lailaksi. Laila on todella kiltti, nöyrä ja ystävällinen koira. Se tulee hyvin toimeen kotihoitopaikan koirien kanssa ja menee mielellään nukkumaan niiden viereen ja hakee turvaa muista koirista jännittävissä tilanteissa. Lailalle etsitäänkin kotia, jossa sille olisi koirakaveri. Laila on kotihoidossa kerrostalossa.
Laila osaa kävellä hihnassa ja kulkea rappusissa sekä hississiä. Autossa Laila matkustaa mielellään ja osaa olla koiraseurassa hyvin yksin kotona. Laila antaa tehdä hoitotoimenpiteet (peseminen, kynsien leikkuu, pukeminen) rauhallisesti. Laila on alkanut saamaan muutamia leikkihepuleita ja rentoutumaan hoitopaikassa.
Laila on hyvin herkkä ja vielä arka koira tietyissä tilanteissa. Laila on kotihoidossa reipastunut, nukkunut tuttujen ihmisten vieressä, heiluttelee välillä häntää ja hakee rapsutuksiakin. Uudet ihmiset ja erityisesti miehet Lailaa jännittävät vielä. On tilanteita, joissa Laila menee ”jumiin” ja käytös saattaa taantua hetkellisesti. Näissä tilanteissa Laila saattaa mennä sängyn alle piiloon tai etsiä muuta piilopaikkaa itselleen.
Laila on käytännössä sisäsiisti ja pystyy pidättämään pitkiä aikoja. Aluksi Lailan oli vaikea rentoutua ulkoillessa ja tehdä tarpeitaan ulos. Lailan ulkoiluttajalta kaivataan herkkyyttä ymmärtää tälläistä koiraa ja kärsivällisyyttä uudessa kodissa uusin ihmisiin totuttelussa. Laila on syönyt erillisessä tilassa omassa rauhassa, koska jännittää ruokailua muiden seurassa. Lailalle etsitään kotia rauhalliselta alueelta.
Kotihoidon kertomaa 12.3.2020
Gaia (Laila) on ollut kotihoidossa nyt hieman yli 3 kk ja reipastunut valtavasti. Laila nauttii metsälenkeistä, ihmisten saamista rapsutuksista ja rentoutuu mielellään koirakavereiden vieressä nukkumalla. Hän tuleekin erinomaisesti toimee kotihoitopaikan muiden koirien kanssa. Aiemmin esiintyneitä pelkotiloja ei enää ole, mutta kovat äänet, uudet tilanteet ja kaupungin vilinä jännittävät edelleen. Laila tulee kuitenkin jo sisätiloissa tervehtimään uusia ihmisiä ja antaa rapsutella. Tutuille ihmisille hän heiluttelee häntää, tulee sohvalle viereen nukkumaan, hakee rapsutuksia ja saa ilohepuleita.
Laila on sisätiloissa rauhallinen ja hiljainen eikä reagoi kerrostalon ääniin. Aamuisin Laila nukkuu mielellään pitkään, eikä kiirehdi ulos. Laila on sisäsiisti kun pääsee säännöllisesti lenkkeilemään. Hän jää rauhallisesti yksin kotiin koirakavereiden kanssa ja autoilu sujuu myös mallikkaasti. Uuden ulkoiluttajan kanssa vaatii aikaa, koska Laila saattaa jännittää tarpeiden tekemistä ulos. Hän ei vaikuta kovinkaan riistaviettiseltä, mutta nauttii metsässä hajujen haistelusta ja kulkemisesta.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.

Kyselyt Lea Pulkkinen