Galgo

Galgo (Galgo Español)

galgo

Suurikokoinen, kaunis ja virtaviivainen galgo, on espanjalainen, ikivanha metsästyskoirarotu. Se kuuluu vinttikoiriin. Galgojen säkäkorkeus vaihtelee 60 cm ja 70 cm välillä ja ne painavat 20-30 kg. Galgon jalat ovat pitkät, keho hoikka ja pitkä, mutta kauttaaltaan tasapaksumpi kuin englanninvinttikoiralla. Myös häntä on pitkä. Pää on kapea ja puikulamainen. Ruusukorvat ovat pienehköt.

Galgon turkki on lyhyt ja se voi olla joko sileä tai karkea. Värejä on monia niin yksivärisenä kuin kirjavana. Galgot ovat säilyneet suhteellisen alkukantaisina, terveinä ja ylijalostamattomina. Niiden elinikä on usein pitkä, jopa 14 vuotta.

Luonteeltaan galgot ovat rauhallisia, ihmisystävällisiä, lempeitä ja rentoja. Ne osaavat nautiskella elämästä kotisohvalla köllötellen. Omaan perheeseensä galgo kiintyy voimakkaasti. Jotkin yksilöt ovat vieraita kohtaan ujoja ja varautuneita.

Ulkona galgo innostuu! Se rakastaa juoksemista ja spurttailua, onhan se aito sprintteri. Se tarvitsee joka päivä paljon liikuntaa. Galgolla on voimakas metsästysvaisto ja se lähtee varmasti näkemänsä jäniksen perään eikä se silloin kuuntele mitään. Juoksualueen on siis oltava ehdottomasti aidattu ja turvallinen. Suomessa näkee usein galgoilla käytettävän kuonokoppia koirapuistoissa. Se johtuu siitä, että Suomesta kodin saanut, metsästykseen käytetty aikuinen galgo saattaa pitää kaikkia ulkona liikkuvia pieniä koiria saaliinaan, vaikka se kotona suhtautuisi niihin aivan rauhallisesti. Vahinkojen välttämiseksi kuonokoppa on hyvä ratkaisu.

Galgos