Tietoa kotihoitajuudesta

Haluatko ryhtyä kotihoitajaksi?

Miten pitkään koira on kotihoidossa? Syntyykö kotihoitajalle kuluja? Kuka etsii koiralle oman kodin? Seuraavassa vastaamme yleisimpiin kotihoitajan vapaaehtoistyötä koskeviin kysymyksiin.

Espanjan Katukoirat etsii jatkuvasti sitoutuneita kotihoitajia, joilla olisi mahdollisuus sijoittaa koira väliaikaisesti omaan kotiinsa. Tarvitsemme toisinaan kotia vaihtavalle koiralle tilapäisen hoitopaikan, toisinaan taas uusi omistaja ei pääse lentopäivänä hakemaan koiraansa ja koira tarvitsee väliaikaisen paikan. Tuomme myös Espanjasta tarhalta koiria jatkuvasti kotihoitoon.

Kotihoitajana toimiminen on vapaaehtoistyötä, josta ei makseta palkkaa, ja jossa voi syntyä kotihoitajalle jonkin verran kuluja esimerkiksi koiran ruokinnasta. Mahdolliset eläinlääkärikulut maksaa luonnollisesti yhdistys. Yhdistys lainaa koiralle tarvikkeet kuten valjaat, pannat, talutushihnat ja takit.

Koirat saapuvat Helsinki-Vantaan lentokentälle, josta ne kuljetetaan yhdistyksen jäsenten toimesta luovutuspaikkaan. Kotihoitaja hake koiran sovitusti luovutuspaikasta. Koira viettää hoitopaikassa normaalia kotielämää, kunnes sopiva koti sille löytyy. Kotihoitaja sopii kiinnostuneiden ihmisten kanssa siitä, milloin koiraa voi tulla katsomaan. Kiinnostuneet ihmiset ovat ensin keskustelleet yhdistyksen edustajan kanssa. Kotihoitajan odotetaan kertovan mielipiteensä siitä, millaiseen kotiin koira sopisi elämään. Koira saattaa toisinaan löytää kodin hyvinkin nopeasti, mutta toisinaan voi kulua useita kuukausia, ennen kuin sopiva koti löytyy. Tarkkaa kotihoidossa vietettyä aikaa on mahdotonta ennustaa.

Koirien käytöstä kotioloissa on myös aika vaikea täsmällisesti tietää etukäteen, koska niihin on usein käyty tutustumassa tarhaolosuhteissa. Kotona käytös voi muuttua, ja usein ainakin ensimmäisinä päivinä koirat eivät vielä ole sisäsiistejä. Yleensä niille täytyy opettaa monia muitakin perusasioita ja käyttäytymissääntöjä. Kyseessä on siis kärsivällisyyttä vaativa vapaaehtoishomma, joka toisaalta on myös erittäin palkitsevaa. Yhdistys on kotihoitajan tukena ja turvana kaikissa hoitolaiseen liittyvissä tilanteissa.

Yhdistys haastattelee kotihoitoehdokkaat ennen mahdollista koiran saapumista kotihoitoon. Kotihoitajan on oltava täysi-ikäinen ja mielellään vähintään 24-vuotias. Lisäksi hänellä tulee olla aiempaa koirakokemusta. Emme pääsääntöisesti adoptoi koiria alle kouluikäisten perheisiin, emmekä myöskään sijoita kotihoitokoiria aivan pienten lasten perheisiin. Yhdistys tekee hoitajan kanssa kotihoitosopimuksen siinä vaiheessa, kun koira on tulossa hoitoon. Kodin etsimisestä vastaa yhdistys, joka ilmoittaa nettisivuillaan koirista.

Kotihoitajan odotetaan pitävän aktiivisesti yhteyttä yhdistykseen ja kertovan koiran kuulumisia oma-aloitteisesti. Lisäksi odotetaan, että kotihoitaja lähettää koirasta kuvia ja kirjoittaa siitä tekstiä nettisivuilla julkaistavaksi.

Koirien käytöksestä löytyy lisää tietoa täältä: USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Ota rohkeasti meihin yhteyttä, kerromme kotihoitajuudesta mielellämme sinulle lisää. Apusi on meille erittäin arvokasta.

Yhteydenotot:

Jonna Ahto p. 050-300 4153 
puhelut ti-ke klo 17.00-19.00 ja su klo 12.00-16.00
muina aikoina sovi soittoaika tekstiviestillä, Whatsappissa tai
sähköpostilla jonna.espanjankatukoirat@gmail.com