Vanhainkoti

Yhdistyksen vanhainkoti sijaitsee Sipoossa Nikkilässä, ja sen pyörittämiseen ovat omistautuneet puheenjohtaja Lea Pulkkinen miehensä Jommun kanssa.

Vanhainkotiin valitaan koiria, joilla ei enää ole toivoa päästä pois tarhalta sekä myös iäkkäitä suomalaisia kodinvaihtajia. Vanhainkodissa ne saavat rauhallisen ja turvallisen loppuelämän kauniissa maalaismaisemassa rakastettuina lemmikkeinä. Vanhainkodissa on myös säännöllisesti kotihoitokoiria etsimässä loppuelämän kotia.

Vanhainkodin toimintaa pyöritetään pitkälti lahjoitusvaroin sekä varoilla, joita yhdistys hankkii järjestämällä erilaisia tapahtumia ja huutokauppoja. Yhdistys maksaa vanhuskoirien eläinlääkärikulut sekä ruokakuluista osan. Vanhainkodissa asuu koko ajan yli kymmenen koiraa. Niistä monilla on jatkuvaa hoitoa ja lääkitsemistä vaativia vaivoja, joten eläinlääkärikulut eivät ole aivan vähäiset.

Seuraavalla videolla puheenjohtaja Lea Pulkinen kertoo vanhainkodista ja yhdistyksen hyväntekeväisyystyöstä.

Vanhainkodin toiminta on alkanut Pulkkisten maallemuuton yhteydessä jo vuonna 2014. Moni vanhuskoira on valitettavasti edesmennyt vuosien varrella, ja menetykset ovat surullinen mutta väistämätön osa vanhainkodin elämää.

Entisiä asukkaita esittelemme edesmenneiden koirien omalla sivulla. Nykyisten asukkaiden esittelyt ja kuvat löytyvät alla olevasta listauksesta.

Vanhainkodin asukkaat

Rosie

Rosie eli Pikku-muija huostaan otettiin huonoista olosuhteista 59 muun koiran kanssa. Rosie on syntynyt 2010, mutta se on kunnon kohentuessa osoittautunut hyvin nuorekkaaksi mummuksi, joka elää nyt menetettyä nuoruutta uudelleen. Rosie rakastaa leikkiä pallolla ja kaikilla vinkuvilla leluilla.

Toki


Toki on adoptoitu yhdistyksen kautta kotiin, mutta Tokin omistaja menehtyi. Muutaman mutkan kautta Toki palautui yhdistykselle ja jäi vanhainkotiin asumaan, ettei sille tulisi enää kodinvaihtoja. Toki on iloinen vuonna 2010 syntynyt poika, joka vahtii pihaa yhdessä isojen koirien kanssa.

Amapola


Amapola, tuttavallisemmin Amalia, on vuonna 2009 syntynyt tyttö. Amalia tuotiin huomattavasti nuoremman ystävän kanssa tarhalle. Amalia on kultainen tyttö. Amalialla ei ole enää hampaita ja nivelrikkoakin on jo hiukan. Tästä huolimatta tytössä riittää vielä vauhtia. Amalia jäi vanhainkotiin asumaan.

Carlos


Carlos-poika tuli hoitamaan vanhainkodin hullun yorkin hommia Konstan menehdyttyä. Kartsa on 2,3 kiloa painava  vuonna 2013 syntynyt kova jätkä. Kartsa hoitaa komentamisen vanhainkodilla, jos ruoka tulee liian hitaasti – ja näinhän on Carloksen mielestä aina.

Supermies

Superman on vuonna 2013 syntynyt chihuahua, joka löytyi kadulta kuljeksimasta. Super päätettiin ottaa vanhainkotiin asumaan erilaisten terveysongelmien vuoksi ja se on käytökseltään haasteellinen kaveri. Super sairastaa pienisilmäisyyttä eli mikroftalmiaa. Mikroftalmia on vakava, synnynnäinen silmien alueen epämuodostuma. Lisäksi Superin alaleuka on liian lyhyt. Super on hurmaava, kiltti ja kultainen persoona, mutta erimielisyystilanteissa osaa näyttää myös tulisielunsa. Super on varsinainen vanhainkodin vahtikoira ja saanutkin lempinimekseen Prätkähiiri.

Zara

Zara on 2013 syntynyt chihuahuamummo, joka tuli alunperin vanhainkodille kotihoitoon ja kotia etsimään. Todettiin, että Zaran on parempi jäädä vanhainkotiin, koska sillä on takajalat sen verran huonossa kunnossa, että emme halunneet laittaa sitä enää adoptioon. Zaralla on myös niin pieni suu, että kieli ei mahdu suuhun. Kaikesta huolimatta Zara on ilonen pikku mummo.

Benson


Benson on 2010 syntynyt herrasmies. Bensonin omistaja sairastui vakavasti ja hänen 5 koiraansa otettiin huostaan. Nuoremmille löytyi helposti koti, mutta kaksi vanhempaa herrasmiestä Benson ja Charlie jäivät tarhalle. Suomalainen perhe, jonka naapurissa Benson asui, oli kovasti huolissaan Bensonista ja he etsivät tarhan, johon se oli viety. Tämän perheen tyttö oli käynyt ulkoiluttamassa Bensonia useiden vuosien ajan ja oli hyvin surullinen Bensonin kohtalosta. Perhe kuuli Suomessa sijaitsevasta koirien vanhainkodistamme tuttaviensa kautta ja ottikin yhteyttä meihin. Tutustuimme Bensoniin live-videoiden kautta ja tulimme siihen tulokseen, että Bensonille löytyy paikka vanhainkodista Suomesta. Nyt on Benson kuulunut vanhainkodin porukkaan jo kesästä 2022 lähtien, ja se on pidetty herrasmieskoira ja kaikkien kaveri. Tämän kuvien herttaisen tytön ja Bensonin ystävyys voi nyt jatkua täällä Suomessa Bensonin loppu elämän ajan.

Diego


Diego Zero Rudolf Pulkkinen on ihana herrasmies, jolla on ollut todella pitkä matka Los Pacosin vuorilta vanhainkotiin. Diego syntyi vuonna 2014 lampaita paimentavan mastiffin yhtenä jokavuotisen pentueen pentuna. Paimen valitsi aina pennuista parhaimman itselleen ja loput hylättiin milloin minnekin. Tämän onnekkaan pentueen löysi joku, ja pennut saivat kotihoitopaikan Espanjassa asuvan suomalaisen naisen luota. Aikanaan kun pennut olivat saaneet rokotukset, heille sitten löytyikin omat kodit. Diegon koti löytyi naisen tuttavan tuttavalta Suomesta. Diego oli kuitenkin joutunut Suomessa 8-vuotiaana Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen haltuun, ja sitä kautta se löysi tiensä vanhainkotiin.

Paavo


Paavo on 2009 syntynyt leskimies. Paavon omistaja menehtyi, ja Paavo muutti vaimonsa Siirin kanssa vanhainkotiin. Valitettavasti Siirillä todettiin vakava sairaus ja Siiri poistui keskuudestamme. Paavokin oli aika heikossa kunnossa ja tosi laiha tullessaan, mutta Paavon kunnon kohentuessa siitä on tullut hauska papparainen, jolla on aktiivipäiviä ja sitten välillä nukkumispäiviä. Paavoon ei voi olla rakastumatta – se on niin sydämellinen elämäniloinen pikku pappa.

Olivia


Olivia on 2012 syntynyt suhteellisen reipas mummokoira, joka löytyi kadulta ja tuotiin Triple A:n tarhalle. Kukaan ei kaivannut Oliviaa, ja se vietti tarhalla useita kuukausia. Vanhalle koiralle tarhalla olo on todella raskasta, ja niinpä päätimme ottaa Olivian vanhainkotiin. Olivia on hiljainen oman tiensä kulkija, joka on kiltti kaikille ihmisille ja koirille.

Danny

Danny on vuonna 2013 syntynyt herra, joka löydettiin kadulta melkein karvattomana. Dannyltä löytyi sairaus jonka seurauksena karvat lähtevät. Dannyn etujalassa on myös ongelmaa jonka selvittely on vielä kesken, joten Danny sai jäädä vanhainkodin asukkaaksi. Danny rakastaa kaikkia ihmisiä, ja etenkin lapsia.

 

Delayla (Luna)

Delayla eli Luna on 2016 syntynyt laumanvartija, joka adoptoitiin kahden vuoden tarhalla olon jälkeen vihdoin kotiin Espanjassa. Valitettavasti kolmen kotona vietetyn vuoden jälkeen Lunan omistajapariskunta menehtyi, ja se olisi joutunut takaisin tarhalle. Yhdistys päätti auttaa ujoa Lunaa ja se muutti asumaan vanhainkotiin, koska sopivaa kotia ei suuren koon ja huonojen lonkkien takia  löytynyt. Vanhainkodin mastiffit Diego ja Sunny toimivat mahtavina tukikoirina Lunalle, ja se on saanut paljon rohkeutta ja itsevarmuutta.

 

Rane

Rane on syntynyt vuonna 2013 ja on viettänyt suuren osan elämästään Espanjassa pienellä parvekkeella toisen koiran Ritan kanssa. Heitä on ruokittu parvekkeelle, mutta ilmeisesti Rita on syönyt suurimman osan ruuasta ja Rane on nähnyt nälkää. Rane muutti vanhainkotiin koska sen suolisto on vahingoittunut aliravitsemuksesta. Ranen tilanne on nyt kuukausien erikoisruokavaliolla olon jälkeen hieman parantunut, ja se on saanut vähän painoa. Rane on kaikesta huolimatta vielä iloinen ja leikkisä vanha herra.

 

Rita

Rita on 2019 syntynyt tyttö, joka on asunut Ranen kanssa samalla parvekkeella Espanjassa. Ritan jalka on loukkaantunut aikoinaan auto-onnettomuudessa. Koska vamma on vanha ja hoitamaton, sitä ei pystytä enää korjaamaan. Rita jäi siis asumaan vanhainkotiin siksi aikaa kun sille voidaan tarjota kivuton elämä. Rita on ylipainoinen, ja onkin nyt laihdutuskuurilla jotta vammautunut jalka kestää paremmin. Rita on iloinen, leikkisä ja ihmisiä rakastava pieni tyttö.