Vanhainkoti

Yhdistyksen vanhainkoti sijaitsee Sipoossa Nikkilässä, ja sen pyörittämiseen ovat omistautuneet puheenjohtaja Lea Pulkkinen miehensä Jommun kanssa.

Vanhainkotiin valitaan koiria, joilla ei enää ole toivoa päästä pois tarhalta sekä myös iäkkäitä suomalaisia kodinvaihtajia. Vanhainkodissa ne saavat rauhallisen ja turvallisen loppuelämän kauniissa maalaismaisemassa rakastettuina lemmikkeinä. Vanhainkodissa on myös säännöllisesti kotihoitokoiria etsimässä loppuelämän kotia.

Vanhainkodin toimintaa pyöritetään pitkälti lahjoitusvaroin sekä varoilla, joita yhdistys hankkii järjestämällä erilaisia tapahtumia ja huutokauppoja. Yhdistys maksaa vanhuskoirien eläinlääkärikulut sekä ruokakuluista osan. Vanhainkodissa asuu koko ajan yli kymmenen koiraa. Niistä monilla on jatkuvaa hoitoa ja lääkitsemistä vaativia vaivoja, joten eläinlääkärikulut eivät ole aivan vähäiset.

Seuraavalla videolla puheenjohtaja Lea Pulkinen kertoo vanhainkodista ja yhdistyksen hyväntekeväisyystyöstä.

Vanhainkodin toiminta on alkanut Pulkkisten maallemuuton yhteydessä jo vuonna 2013. Moni vanhuskoira on valitettavasti edesmennyt vuosien varrella, ja menetykset ovat surullinen mutta väistämätön osa vanhainkodin elämää.

Entisiä asukkaita esittelemme edesmenneiden koirien omalla sivulla. Nykyisten asukkaiden esittelyt ja kuvat löytyvät alla olevasta listauksesta.

Vanhainkodin asukkaat

Milo

Milo on tullut Suomeen vuonna 2015 Los Barrioksen tarhalta. Milo on 14-vuotias. Milo on vanhainkodin hoitaja koira, joka pesee pienien naamat ja leikittää niitä.  Milolla on kuivat silmät ja sen näkö on todella huono, koska sen silmät olivat olleet pitkään hoidotta. Milo on kaikkien kaveri.

Secre

Secretario on nyt 11-vuotias.  Secre asui alkuelämänsä Espanjassa vuorilla hyvässä perheessä. Secren perhe joutui muuttamaan kaupunkiin, jonne Secre ei sopeutunut ollenkaan ja sille etsittiin uutta kotia Suomessa pitkään. Kun sopivaa kotia ei löytynyt, Secre jäi vahtimaan vanhainkotia ja sen asukkaita.

Tango

Tango on 9-vuotias pentutehtaasta pelastettu pikkumies, jota ei voitu adoptoida sen vamman ja sairauden vuoksi, siksi Tango jäi asumaan vanhainkotiin. Ujo Tango osaa hurmata kaikki.

Rosie

Rosie eli Pikku-muija huostaan otettiin huonoista olosuhteista 59 muun koiran kanssa. Rosie on 12-vuotias, mutta se on kunnon kohentuessa osoittautunut hyvin nuorekkaaksi mummuksi, joka elää nyt menetettyä nuoruutta uudelleen. Rosie rakastaa leikkiä pallolla ja kaikilla vinkuvilla leluilla.

Toki

Toki on adoptoitu yhdistyksen kautta kotiin, mutta Tokin omistaja menehtyi. Muutaman mutkan kautta Toki palautui yhdistykselle ja jäi vanhainkotiin asumaan, ettei sille tulisi enää kodinvaihtoja. Toki on iloinen 12-vuotias poika, joka vahtii pihaa yhdessä isojen poikien kanssa.

Amapola

Amapola, tuttavallisemmin Amalia on 13-vuotias tyttö. Amalia tuotiin huomattavasti nuoremman ystävän kanssa tarhalle. Amalia on kultainen tyttö. Amalialla ei ole enää hampaita ja nivelrikkoakin on jo hiukan. Tästä huolimatta tytössä riittää vielä vauhtia. Amalia jäi vanhainkotiin asumaan.

Lola

Lola on 13-vuotias shizumummo, joka on kiltti kaikille. Omistaja hylkäsi Lolan, koska omistaja tuli allergiseksi 11 vuoden jälkeen. Lola muutti ilahduttamaan vanhainkodin porukkaa, koska aina pitää olla vähintään yksi shizu talossa.

Carlos

 

Carlos-poika tuli hoitamaan vanhainkodin hullun yorkin hommia Konstan menehdyttyä. Kartsa on 2,3 kiloa painava  9-vuotias kova jätkä. Kartsa hoitaa komentamisen vanhainkodilla, jos ruoka tulee liian hitaasti – ja näinhän on Carloksen mielestä aina.

Sunshine

Sunshine on vanhainkodin uusimpia ja myös nuorimpia asukkaita. Sunshine on luonteeltaan ja olemukseltaan kuitenkin lempeä ja rauhallinen. Sunshinelta poistettiin useita pahalaatuisia nisäkasvaimia Espanjassa.

Supermies

Superman on noin 9-vuotias chihuahua, joka löytyi kadulta kuljeksimasta. Super päätettiin ottaa vanhainkotiin asumaan erilaisten terveysongelmien vuoksi ja se on käytökseltään haasteellinen kaveri. Super sairastaa pienisilmäisyyttä eli mikroftalmiaa. Mikroftalmia on vakava, synnynnäinen silmien alueen epämuodostuma. Lisäksi Superin alaleuka on liian lyhyt. Super on hurmaava, kiltti ja kultainen persoona, mutta erimielisyystilanteissa osaa näyttää myös tulisielunsa. Super on varsinainen vanhainkodin vahtikoira ja saanutkin lempinimekseen Prätkähiiri.