Los Barrios

Espanjan Katukoirat ry on tehnyt yhteistyötä Los Barrioksen tarhan kanssa vuodesta 2008 lähtien.

Los Barrios sijaitseen lähellä Gibraltaria, mutta se on sivussa turistialueilta, eivätkä turistit tai ulkopuolinen apu helposti osu sinne. Yhdistys on jatkuvasti yhteydessä tarhalle, ja yhdistyksen edustajan vieraillessa Espanjassa käydään aina myös Los Barrioksessa tutustumassa uusiin koiriin.

Ensimmäiset seitsemän yhteistyövuotta Los Barrios oli kunnallinen tappotarha, jossa oli tilaa noin 50 koiralle. Koiria lopetettiin säännöllisesti tarhan täyttyessä.

Nyt Los Barriokseen tulee koiria seitsemästä eri kunnasta, viikottain 10-20 koiraa, oli tilaa tai ei, koirat on otettava tarhalle. Välillä koiria tulee myös huomattavasti enemmän, ja tarha on todella täysi.

Tiloja on laajennettu vuosien varrella, ja tällä hetkellä tarhalla on noin 300 koiraa. Kenneleitä on uusittu ja mutavellipohjan sijasta tarhalla on jo kokonaisuudessaan betonipohja.

Tarhalla pitkään työskennellyt ja sitä pyörittänyt Edu Gonzales perusti yhdistyksen, ja tarha on jaettu kahteen osaan. Toinen, pienempi osa, on edelleen kunnallinen tappotarha ja toinen, suurempi osa, Sos Perrera de Los Barrioksen tiloja.

Yhdistys pelastaa tappotarhan puolelta mahdollisimman paljon koiria, avaten niille mahdollisuuden uuteen elämään.

Sos Perrera toimii pääasiassa lahjoituksilla ja adoptiomaksuilla. Tarhalla käy viikottain kaksi eri eläinlääkäriä hoitamassa rokutuksia, lääkityksiä, urosten kastraatioita sekä muita pienempiä toimenpiteitä. Suuremmat toimenpiteen hoidetaan yksityisellä eläinlääkäriasemalla, koska tarhan valmiudet ja pieni klinikka ovat vain perustoimenpiteitä varten.

Suomen lisäksi tarhalta adoptoidaan koiria pääasiassa Englantiin, Hollantiin ja Espanjaan. Tarhalla on auttamassa vapaaehtoistyöntekijöitä Briteistä ja Espanjasta.

Los Barriosta voit seurata Facebookissa. Sivulle pääset suoraan TÄSTÄ.