Triple A

Triplen tarha

Triplen tarhan omat kotisivut.

Triplen tarha sijaitsee Espanjassa Marbellassa, ja sen toiminta on alkanut jo vuonna 1992. Se on laillinen ja rekisteröity yhdistys, joka toimii yksityisillä varoilla, lahjoituksilla ja erilaisilla tapahtumilla kerätyillä varoilla. Tarha saa kunnalta vain pienen rahallisen tuen ja raha onkin tiukissa välillä. Triplen pyörittäminen maksaa yli 30 000 euroa kuukaudessa. Tarhalla koiria ei lopeteta kuin aivan välttämättömistä syistä. Triple auttaa hylättyjä ja kaltoin kohdeltuja eläimiä. Se pitää huolta tänä päivänä jo noin 400 koirasta ja 150 kissasta. Tarhalla työskentelee kaksi palkattua eläinlääkäriä ja muutama työntekijä sekä vapaaehtoisia avustajia.

Triplen tarhalta on tullut Suomeen n. 75 koiraa vuosien 2005-2008 aikana. Vuosina 2005-2006 Triple teki yhteistyötä Kulkukoirien kanssa, jolloin yhteyshenkilönä tarhalla toimi Nina. Hän lähetti melkein kaikki kyseessä olevat koirat Espanjasta Suomeen. Kulkukoirien siirtyessä Alicanten tarhalle Triple toivoi, että koiria saataisiin tarhalta edelleen Suomeen hyviin koteihin, jolloin Nina perusti Espanjan katukoirat ry:n. Syksyllä 2007 Espanjan Katukoirat aloitti Triplen kanssa yhteistyön. Vuonna 2009 yhteistyömme tarhan kanssa oli katkolla muutamia kuukausia Triplen henkilökunnan erimielisyyksien takia. Asiat selvisivät kuitenkin parhain päin ja yhteistyömme on jatkunut. Yhdistyksemme on koko ajan yhteydessä tarhalle ja pyrimme käymään paikan päällä tutustumassa koiriin kuukausittain. Puhelimitse tarhalle ollaan eri asioissa yhteydessä usein.

Triplen tarhaa johtaa saksalainen Bettina, joka on paikan päällä joka päivä aamusta iltaan saakka. Koirien kuljetuksista vastaavat vapaaehtoiset. Tarhan eläinlääkäri suorittaa tarhalla tarkastuksia ja pieniä perusoperaatioita koirille. Näitä ovat esimerkiksi kastroinnit ja steriloinnit. Vaativampia toimenpiteitä ja esimerkiksi röntgenkuvauksia varten koirat kuljetetaan isommalle eläinlääkäriasemalle. Toisinaan tarhalla myös käy ulkopuolinen eläinlääkäri auttamassa.

Osa koirista menee suoraan koteihin ja osa taas kotihoitoon lähinnä pääkaupunkiseudulle. Triplen koirat hakevat myös muista maista koteja, joten tarhan sivut eivät välttämättä ole aina ajan tasalla. Toivotaan, että moni koira tarhalta saa pysyvän ja hyvän kodin Suomesta!

 

 

Lyhytelokuva Triplestä.