Toimintaohjeet

Toimintaohjeet adoptiota harkitsevalle:

  1. Olethan harkinnut loppuun asti koiran hankinnan ja myös sisäistänyt sen, että koiran käytös voi kotioloissa muuttua. Koiriin on tutustuttu tarhaolosuhteissa, ja sen vuoksi täsmällistä käytöstä uusissa olosuhteissa on mahdotonta arvioida etukäteen. Koiralle on annettava aikaa sopeutua uuteen ympäristöön.
  2.  Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset.
  3.  Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen sinun tulee olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse ja näin adoptioprosessi kulkee eteenpäin. Huomioithan siis, että sinun tulee soittaa koiravaraajalle soittoaikana tai ohjeistuksen mukaisesti sopia soittoaika koiravaraajan kanssa.
  4. Tämän jälkeen keskustellaan yhteyshenkilön kanssa koirasta sekä tulevasta perheestä puhelimitse. Ei ole aina itsestään selvää, että saat kysymäsi koiran. Emme ole nettikauppa, josta voi tilata minkä tahansa koiran. Yhteyshenkilön kanssa keskustellaan ja mietitään, onko koira, josta olet kiinnostunut, sopiva sinulle. Sinun tulee varautua siihen, että näin ei suinkaan aina ole. Pyrimme siihen, että koira saisi itselleen sopivan kodin ja koti koiran, joka sopii heille parhaiten. Koirille etsitään koteja, jossa ne voivat viettää lopun elämäänsä. Teemme mahdollisuuksiemme mukaan kotikäyntejä.
  5. Jos koira tuntuu teille sopivalta, otamme yhteyttä tarhalle ja tiedustelemme, onko koira vielä vapaana sekä muita mahdollisia lisätietoja koirasta. Samalla varaamme koiran. Kun koiravaraajan kanssa sovitaan koiran adoptoinnista, uuden omistajan tulee maksaa koiran kulukorvaus yhdistyksen tilille. Tämän jälkeen koira siirretään yhdistyksen sivuilla varatuksi. Kotihoidossa olevaa koiraa pääsee sovitusti tapaamaan, ja mahdollisesta adoptiopäätöksestä keskustellaan vielä yhdistyksen edustajan kanssa tapaamisen jälkeen.
  6. Koiran varauksesta saattaa kulua jonkin aikaa, kunnes koira saadaan tarhalta Suomeen, koska varauksen jälkeen tarhalla valmistellaan koira Suomeen tuloa varten (sterilointi/kastraatio, otetaan tarvittavat verikokeet, annetaan rokotukset sekä madotukset jne). Ennen kuin voimme lähteä noutamaan koiraa, koiravarauksia tulisi olla 2-3 kpl. Yhtä koiraa kerrallaan emme voi lähteä hakemaan. Myös koirapaikan saaminen lentokoneesta voi joskus viedä aikaa, koska paikat ovat hyvin varattuja. Kotihoidossa olevaa koiraa emme varaa odottamaan uuden omistajan työkiireiden helpottamista, lomamatkojen tekemistä tai muuttoja. Adoptiopäätöksen jälkeen kotihoidossa oleva koira on noudettava viipymättä uuteen kotiin.
  7. Jokainen koiranottaja noutaa koiransa itse yhdistyksen koirien luovutuspaikasta. Emme luovuta koiria lentokentällä.
  8. Espanjan Katukoirat ry ei luovuta koiraa sellaiselle henkilölle, joka saapuu humalassa tai muuten sekavana noutamaan koiraa.

TÄÄLTÄ voit lukea adoption edellytyksistä.