Maneto

Maneto (Maneto andaluz)

Maneto

Manetoa käytetään käytetään metsästykseen eteläisessä Espanjassa. Maneto on pitkänmallinen ja matalajalkainen podenco. Maneton ruumiinrakenne eroaa kuitenkin podencosta siinä, että sen jalat ovat lyhyet ja erittäin lihaksikkaat. Manetosta saattaakin tulla mieleen podencon päällä varustettu mäyräkoira. Maneton säkäkorkeus vaihtelee 30 cm ja 35 cm välillä ja painoa sille kertyy kymmenisen kiloa. Turkin väritys on useimmiten punainen valkoisin merkein tai ilman. Turkki on sileä.

Luonteeltaan maneto on iloinen ja aktiivinen ja sitä on helppo kouluttaa. Se kiintyy kovasti omaan perheeseensä. Tämä on syytä pitää mielessä, kun on harkitsemassa maneton hankkimista. Kodin vaihtaminen ei sovi koirille ylipäätään, mutta ei varsinkaan manetolle. Vieraita kohtaan maneto voi aluksi olla ujo, mutta sen utelias luonne vie nopeasti voiton ennakkoluuloista. Toisia oman rotuisiaan maneto rakastaa, muita koiria kohtaan se voi käyttäytyä ylimielisesti. Maneton aikainen sosiaalistaminen erilaisten koirien keskuudessa on siksi tärkeää.

Manetolla voi olla podencon tapaan erittäin voimakas metsästysvietti. Luoksetuloa on harjoiteltava huolella, kuten podenconkin kohdalla. Joillakin manetoilla saattaa olla vahtimisviettiä, joka ilmenee erityisesti, jos isäntä tai emäntä ei ole paikalla.

manetoja Maneto