Abony

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitu Keskikokoinen

Abony löytyi helmikuussa Ojenista laihassa kunnossa. Tyttö on arviolta 1,5 vuotta vanha ja noin 44 cm korkea.

Kotihoitajan kertomaa: Abony on erittäin onnellinen ja iloinen tyttö ja niinpä sitä on kotihoidossa alettu kutsua Ilonaksi. Tyttö on kultainen ja sosiaalinen ihmisten ja koirien kanssa. Se tulee kotihoidossa hyvin toimeen kahden vanhemman nartun ja uroksen kanssa. Ilona mielellään leikkii kaikkien kanssa ja se käy usein kirputtelemassa uusia koirakavereitaan. Se rakastaa olla myös ihmisen lähellä. Kotona se olisi mielellään koko ajan vieressä rapsuteltavana.

Ulkona vilkkaassa liikenteessä Ilona on vielä alkuajoille tyypillisesti hiukan epävarma ja kovat autojen äänet saattavat säpsäyttää sitä. Kulkemista liikenteessä harjoitellaan joka päivä ja se on helpottunut jo huomattavasti. Ilona on sisäsiisti ja se on käyttäytynyt mallikkaasti työpäivien ajan. Ilona on kotihoidossa kerrostalossa eikä se ole osoittautunut mitenkään haukkuherkäksi koiraksi. Ilona tykkää kovasti autoilusta, veneilystä ja metsän tuoksuista. Tällä podencotyyppisellä tytöllä on jonkin verran riistaviettiä eikä sitä sen vuoksi ole vielä pidetty vapaana kuin koirapuistossa, jossa se tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa. Ilona rakastaa vauhdikasta juoksemista ja puistossa se ottaakin näyttäviä spurtteja. Se on muutenkin sporttinen koira, josta saa varmasti iloisen ja innokkaan lenkkikaverin.

Ilona on nöyrä, kuuliainen ja helppo koira. Lisäksi kaikki hoitotoimenpiteet onnistuvat sen kanssa vaivattomasti. Narussa se tahtoi alussa vähän poukkoilla, mutta nyt jokapäiväisen harjoittelun tuloksena kulkeminen alkaa näyttää jo tyylikkäältä. Ilona on huomiotaherättävän kaunis koira ja se saa paljon ihastelevia kommentteja osakseen. Ilona on kotihoidossa Helsingissä.