April

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitu Pieni

April on löydetty hylättynä kadulta ja tuotu Los Barrioksen tarhalle heinäkuussa 2023. Se on arviolta 2-vuotias pieni podencotyttö, vain vähän yli 40 cm korkea ja alle 10 kg.

Tarhaolosuhteissa April on herttaisen, kiltin ja leikkisän oloinen eloisa nuori koira. Se on avoin ihmistä kohtaan ja kiinnostunut ihmisen tarjoamasta huomiosta. April tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se etsiikin kotia jossa olisi koiraseuraa, sekä podencon kujeilevaa luonnetta arvostavat omistajat.

April saapui kotihoitoon Espooseen lokakuussa.
Tarhan luonnekuvaus on osunut nappiin tämän tytön kohdalla. April on todellakin herttainen ja eloisa nuori koiraneiti. Reipaskin se on, uusiin paikkoihin ja ihmisiin mennään tutustumaan innoissaan. Äänekkäät isot autot tai liian läheltä sujahtava polkupyörä saattaa ulkoillessa aiheuttaa pienen säpsähdyksen, mutta muuten mitään arkuuksia ei ole huomattu.

Sisällä April tykkää kovasti leikkiä leluilla tai koirakaverin kanssa vauhdikkaasti painien. Välillä leluksi saattaa eksyä myös ei niin sallittuja esineitä kuten kotihoitajan hanska tai villasukka. Näistä kiltti April luopuu kyllä suosiolla pyydettäessä. April ei ole riidellyt ihmisen eikä toisen koiran kanssa ruuasta, herkuista tai leluista. April osaa myös rauhoittua lepäämään, ja tykkääkin kovasti köllötellä sohvalla ihmisen vieressä tai sylissä rapsuteltavana. April tykkää myös katsella televisiota, etenkin luonto-ohjelmia seurataan tarkasti.

Ulkoilu on Aprilista vallan hauskaa, paitsi sadesäällä. Ulos lähtiessä se on ensimmäisenä eteisen matolla istumassa ja odottamassa varusteiden pukemista. Uteliaana ja energisenä nuorena koirana se nauttii haistelusta ja luonnon tutkimisesta. Hihnakäytös on vielä nuorekkaan riehakasta nenän viedessä neitiä vauhdilla tuoksusta toiseen. Aprililla on rotutyypillisesti riistaviettiä, jäniksen kohdalle osuessa nähdään tanssi- ja lauluesityksiä. Vapaana ulkoilu ei ole mahdollista kuin turvallisesti maahan asti aidatulla alueella.

April on sopeutunut hyvin elämään kerrostalossa esikaupunkialueella. Ensimmäisen viikon jälkeen se on ollut pääsääntöisesti sisäsiisti. Se ei kuitenkaan pyydä ulos hädän tullen, joten on ihmisen asia ennakoida tilanteet. Naapurin koiran haukkuun tai rapusta kuuluviin kovempiin ääniin saattaa reagoida haukkumalla, mutta ei räksyttele turhia. Hoitotoimista pesu ja kynsienleikkuu ovat selkeästi epämieluisia, mutta nekin onnistuvat. Koiraseurassa yksin kotiin jääminen sujuu ongelmitta. Täysin yksin ilman koiraseuraa jäämistä on kokeiltu, mutta se on Aprilille kovin stressaavaa, ja se kerrotaan kovaan ääneen. April ei siis sovellu ainoaksi koiraksi, vaan tarvitsee koiraseuraa.

Aprilin huomattiin pomputtavan toista takajalkaansa heti kotihoitoon tultuaan. Jalka on nyt kuvattu ja käyty ortopedillä tutkimassa. Kyseessä on jo vanhempi vamma, lonkkanivelen krooninen luksaatio, jonka kanssa April on oppinut pärjäämään hyvin ja liikkuukin reippaasti. Ortopedin mukaan vammalle ei ole tarvetta tällä hetkellä tehdä mitään. Tästä huolimatta April on iloinen, pirteä, leikkisä ja kerrassaan suloinen nuori koira.

April on sovitusti tavattavissa Espoossa. Lisätietoja koiravaraajalta.

Tutustuthan podencoon rotuna ennen yhteydenottoa. Lisätietoa saat täältä.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Kotiselvityksen jälkeen sovithan soittoajan koiravaraajan kanssa.


Kyselyt Kirsi Hakala

Sovi soittoaika sähköpostitse, tekstiviestillä tai Whatsappissa.
kirsi.espanjankatukoirat@gmail.com
Puh: 040-750 5642