April

Kodin saaneet - Young - Narttu
Adoptoitu Pieni

April oli Triplen tarhalle tuotaessa arka, mutta nopeasti se alkoi reipastua. Se on noin 40 cm korkea ja arviolta parivuotias podencotyyppinen tyttö.

Kotihoitajan kertomaa: April on tosi ihana ja suloinen pikku podenco! Herkkä ja rauhallinen, mutta toisaalta niin iloinen ja utelias. Nopeita liikkeitä ja ääniä vielä säikähtelee, mutta toipuu säikähdyksestä tosi nopeasti. Selvästi ottaa mallia ja saa rohkeutta koirakaverista.

Rakastaa huomiota ja rapsutuksia ja osaa hienosti tassulla pyytää lisää jos huomiointi loppuu liian äkkiä. Työpäivän jälkeen kotiin tullessa hännän mukana heiluu koko koira. April ei kuitenkaan ainakaan vielä ole mikään sylikoira, vaan pitää antaa omaa tahtia lähestyä ja tutustua ihmisiin. Ruokahalua löytyy ja herkuilla motivointi siis helppoa.

Yksinolo sujunut tosi hyvin, kunhan on vähän päässyt purkamaan energiaa ensin. Suurimmaksi osaksi nukkuu, eikä juurikaan metelöi. Tietyn tyyppisiä ääniä (esim. postiluukun kolahdus) saattaa yksin ollessa haukkua, mutta osaa kuitenkin itse rauhoittua jonkin ajan päästä. Esille jääneet sukat ja muut pienet tavarat saattavat löytyä eri paikasta kotiin tullessa ja syötäväksi kelpaavaa ei kannata jättää Aprilin ulottuville.

April kävelee hihnassa todella hienosti! Ei vedä eikä juurikaan reagoi mihinkään vastaan tulevaan. Koirien ohittaminen sujuu hyvin, vaikka oma koira haukkuisikin vieressä. Muut koirat kyllä kiinnostaa ja varmasti tykkäisi kivasta koiraseurasta. Meidän podencon kanssa rakastaa painia ja juosta! Riistaviettiä löytyy sen verran että kaikki rapinat pusikoissa haluaisi tarkistaa. Kuitenkin ottaa hienosti kontaktia myös ulkona eikä korvat häviä lenkillä.

April etsii kotia, jossa sillä olisi samanhenkistä koiraseuraa. Se ei herkkyytensä vuoksi sovellu pienten lasten perhekoiraksi.