Aria

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitavissa Pieni

Aria on n.5 vuotias narttu. Se on kooltaan pieni, painaa n.5 kiloa ja on hiukan alle 30 cm korkea. Aria on kotihoidossa Helsingissä.

Päivitys 25.4.21:

Aria on ollut seitsemisen viikkoa kotihoidossa, ja on sopeutunut kotihoitopaikkaan todella hyvin, oppinut hoitopaikan rutiinit ja luonut niitä itse. Aria on osoittautunut valppaaksi ja aktiiviseksi kaveriksi, jolla on kuitenkin erinomainen rauhoittumisen taito. Kotihoidossa Arialle on opetettu oma petipaikka, ja se onkin omaksunut hyvin omat lepopaikkansa. Aurinkolänteissä tai ihmisen kainalossa loikoilu on sille mieluisaa puuhaa.

Myös kontaktin ottaminen omaan ihmiseen tulee Arialta kuin itsestään. Jännittävissä tilanteissa se turvautuu ihmiseen, ja ihmisen läsnäolo rohkaiseekin sitä kovasti. Asenteeltaan se on utelias, ja uudetkin paikat se tutkii varsin reippaasti, kunhan oma ihminen on jossakin lähistöllä. Nappuloiden etsiminen on Ariasta erityisen hauskaa.

Vaikka lenkkeily on edelleen hiukan jännittävää, Aria on reipastunut ulkona melkoisesti, ja kevään tullen hajutkin ovat alkaneet kiinnostaa. Muut koirat se pyrkii kiertämään. Ohitukset menevät hienosti haukkumatta, kunhan Arialle antaa hiukan tilaa. Vastaantulevista ihmisistä se ei piittaa, ja elämä kantakaupungissa sujuu verrattain hienosti. Ariasta on nopeasti tullut lähes sisäsiisti.

Lenkin jälkeen Aria kutsuu kovasti ihmisiä leikkiin, mutta ei vielä oikein ymmärrä lelujen perään. Sen sijaan se osoittaa hyvää mieltään nojatuolissa tai pedissään kieriskellen ja rapsutuksia hakien.

Vaikka monet tilanteet ovat edelleen uusia ja hämmentäviä, Aria vaikuttaa luonteeltaan iloiselta ja oppivaiselta. Kotihoitopaikassa on harjoiteltu muun muassa istumista, paikallaan odottamista, luoksetuloa ja katsekontaktia.

Vieraiden ihmisten seurassa Aria on epävarma, joten vieraisiin tutustumista sen kanssa tulee harjoitella rauhallisesti ajan kanssa. Edistymistä vieraiden kanssa on kuitenkin tapahtunut jo hieman. Myös yksinoloa Arian kanssa täytyy harjoitella vielä paljon.

Kuulumisia kotihoidosta 5.6.2021
Kotioloissa Aria on hyvin rauhallinen ja tyyni, vähän semmoinen pötköttelytyyppi, joka viettää suurimman osan päivästä joko pedillään tai aurinkoisissa kohdissa. Suurimmat innonnostattajat ovat hössötyshetket kotihoitajien kanssa – ja tietysti ruoka-aika. Ruoka-ajoista on kotihoidossa tehty leikkihetkiä – namin piilotusta ja niiden perässä juoksemista. Aria ei edelleenkään juurikaan kiinnostu leluista, mutta alkoi heitellä itselleen nappuloita, joten kotihoidossa keksittiin heitellä niitä Arialle. Nykyisin se ottaa valppaan ja lähtövalmiin asennon muutaman metrin päässä hoitajasta, kun ruokapussi aukeaa.

Ylipäätään se vaikuttaa varsin tyytyväiseltä elämäänsä. Rutiinit tuottavat arkeen turvallisuutta ja ennakoitavuutta, mutta toisaalta niiden rikkominenkaan ei saa Ariaa pitkäksi aikaa ylikierroksille. Jännittävän päivän jälkeen Aria kömpii petiinsä, möyrii peiton alle ja käy kerälle lepäämään. Asuinalueen lähistöllä on työmaa, ja viime viikkoina räjäytykset ovat helisyttäneet ikkunoita ja tärisyttäneet taloa. Aria ei moiselle lotkauta korvaansakaan.

Vaikka Aria edelleen suhtautuu varauksella vieraisiin ihmisiin, se on hyväksynyt ne, jotka on nähnyt useita kertoja. Heiltä voi jo hakea rapsutuksia. Aria on myös siinä mielessä rohkaistunut kovin, että se menee usein tutkimaan aivan vieraitakin omatoimisesti. Ylipäänsä rohkeus ja reippaus tulevat esille tilanteissa, jotka ovat uusia ja jännittäviä: uteliaisuus usein voittaa jännityksen. Hoitotoimenpiteet on Arian kanssa varsin helppo tehdä, sillä se luottaa kovasti lähi-ihmisiinsä ja on heille kovin kiltti.

Arian on kotihoidon aikana mökkeillyt useasti. Mökki alkaa olla jo tuttu paikka jossa rentoutuminen ja nauttiminen on silminnähtävää.  Arialle sopivin koti olisikin rauhallisella alueella omakotitalossa. Aria adoptoidaan ainoaksi koiraksi kotiin, jossa ei ole alle 15-vuotiaita lapsia.

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää Ariasta ja adoptiosta luethan ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Kotiselvityksen täyttämisen jälkeen voit sopia soittoajan koiravaraajan kanssa.

Koiravaraaja: Karoliina Ojala

Sovi soittoaika sähköpostitse, tekstiviestillä tai Whatsappissa puh. 041-479 6850