Bambino

Kodin saaneet - Adult - Uros
Adoptoitu Pieni

Bambino löytyi kadulta ja se tuotiin Los Barrioksen tarhalle. Se on tarhaoloissa ystävällinen ja kiltti ihmisiä kohtaan. Bambino on arviolta 5-vuotias ja alle 40 cm korkea podencomanetopoika. Bambino etsii kotia, jossa sillä olisi samanhenkistä koiraseuraa. Pienten ja vilkkaiden lasten perhekoiraksi se ei sovellu herkkyytensä vuoksi.

Kotihoitajan kertomaa: Bambino oppi viikossa hienosti kotihoitopaikan tavoille ja rytmiin. Sisäsiistiksi oppi jo muutaman päivän jälkeen, ja muutenkin on fiksu ja nopeasti oppiva poika.

Bambino on herkkä mutta utelias poika. Uudet asiat, ihmiset ja koirat saattavat alkuun hieman jännittää mutta lopulta uteliaisuus vie voiton. Bambino rakastaa ihmisen huomiota ja hellyyttä ja viihtyy kainalossa mainiosti. Hoitotoimenpiteisiin suhtautuu nöyrästi.

Bambino on nyt ollut kotihoidossa yli 2 kuukautta. Hän on kerrassaan valloittava pikkukoira, joka saa päivittäin hymyilemään niin kotihoitajan kuin satunnaiset vastaantulijatkin lenkeillä ja koirapuistoissa. Ulkoilu on Bambinolle mieleistä (paitsi vesisateella) ja sujuu mallikkaasti. Jänikset ja oravat saavat riistavietin heräämään ja vedon päälle, näissä tilanteissa onkin ainoat kerrat kun Bambino on intoutunut haukkumaan. Koirapuistoissa Bambino saattaa alkuun jännittää isompia tai kovin innokkaita koiria, mutta hetken päästä saattaa jo intoutua juoksuleikkeihin myös näidenkin koirien kanssa. Lenkillä toiset koirat ohitetaan niihin juurikaan reagoimatta, joitain tuttuja koiria saatetaan käydä kohteliaasti tervehtimässä myös hihnassa.

Vaikka Bambino on herkkä koira niin missään nimessä pelokas se ei ole. Bambinon kova luottamus ihmiseen on ihailtavaa, koska selkeästi ihmiset eivät sitä ole aina hyvin kohdelleet. Alkuun Bambino säikkyi käden tai jalan nostamista, lattiaharjan käteen ottamista jne ja painaitui maahan, eli huonoja kokemuksia taustalta löytyy. Luottamus kotihoitajaan syntyi kuitenkin nopeasti, ja Bambino seuraa ihmistä luottavaisesti jännittäviinkin uusiin paikkoihin kuten junaan, bussiin, hissiin ja ostoskeskuksiin. Helsingin keskustan vilinässäkin Bambino kulkee reippaasti. Uutena vuotena saatiin huomata että Bambino ei ole lainkaan paukkuarka.

Täysin yksin kotiin jäämistäkin on jo ehditty harjoittelemaan, eikä sekään näyttäisi olevan ongelma nyt kun paikka on jo tuttu. Bambino kuitenkin selkeästi kaipaa koiraseuraa ja ottaa paljon mallia kotihoitopaikan omasta koirasta. Lapsiperheissä vieraillaan viikottain ja Bambino tulee kyllä lasten kanssa juttuun, mutta alle kouluikäisten lasten riehakkaat ja kovaääniset leikit saattavat olla Bambinolle vähän liian stressaavia pidemmän päälle. Kaiken kaikkiaan pikkuinen Bambino on iloinen ja täysin valmis kotikoira josta saa seuraa niin metsälenkeille kuin kaupungin kahviloihinkin, ja varmasti myös mainion harrastuskaverin.

Bambino painaa 8,5kg. Bambino on kotihoidossa Espoossa, ja siihen voi sovitusti tulla tutustumaan.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.