Canela

Kodin saaneet - Senior - Narttu
Adoptoitu Pieni

Canela on adoptoitu Suomeen huhtikuussa 2022 Los Barrioksen tarhalta, mutta se on palautunut yhdistykselle etsimään uutta kotia. Canela on kotihoidossa Helsingissä ja siihen on mahdollista päästä tutustumaan sovitusti.

Kuulumisia kotihoidosta:

Canela noin 11-vuotias podenco manetoa muistuttava rouvakoira. Canela on itsevarma, hyväntuulinen, huumorintajuinen, ihmisrakas ja reipas koira. Ihmisten kanssa Canela viihtyy puuhailemassa mukana arjen menoissa. Moni ei ole uskonut Canelan ikää ja se on ikäisekseen energinen ja puuhakas koira, jolla riittää elämäniloa jaettavaksi. Canela nauttii ihmisiltä saamistaan rapsutuksista ja tekee rohkeasti tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Canela on suhtautunut hyvin myös tapaamiinsa lapsiin. Canela on kotihoidossa vaikuttanut sopeutuvaiselle uusissa tilanteissa, eikä sillä vaikuttaisi olevan pelkotiloja. Pihalla Canela on innostunut itsekseen leikkimään mm. kävyillä ja heittäytyy mielellään nurmikolle piehtaroimaan ja nauttimaan auringonpaisteesta. Sisällä se innostuu myös välillä leikkimään leluilla ja on yrittänyt saada hoitopaikan koiria leikkimään kanssaan.

Canela lenkkeilee hyvin hihnassa ja lähtee mielellään ulkoilemaan. Canela kulkee tottuneesti hississä ja portaissa, se on tällä hetkellä kotihoidossa kerrostalossa eikä ole reagoinut kuulemiinsa ääniin. Canela on tottunut kaupunkiolosuhteisiin, eikä ole reagoinut ulkoillessa toisiin koiriin, ohikulkijoihin tai liikenteeseen. Autossa ja julkisilla liikennevälineillä Canela kulkee tottuneesti ja tervehtisi mielellään kaikkia, jotka tarjoavat sille hetken huomiotaan ja raosutuksia. Canela tulee hyvin toimeen kotihoitopaikassa olevien kahden nuoremman narttu- ja uroskoiran kanssa ja on kohdannut kaikki tapaamansa koirat avoimen ystävällisesti. Koirapuistossa Canela on käynyt mielellään juoksemassa koirakavereiden kanssa.

Kotona Canela osaa rauhoittua omalle paikalleen, nukkuu yöt rauhallisesti eikä sillä ole aamuisin kiire ulkoilemaan. Canela tulee mielellään nukkumaan ihmisen viereen sänkyyn ja köllöttelemään viereen sohvalle, jos saa siihen luvan. Canela osaa nukkua myös yönsä koirapedillä lattialla. Kotihoidossa Canela on ollut täysin sisäsiisti. Canela syö hyvällä ruokahalulla ja onkin melko ahne ruoan suhteen sekä ruoalla helposti motivoitavissa. Yksinolot ovat sujuneet oikeanlaisilla rutiineilla ja totuttelulla pääasiassa hyvin aiemmassa kodissa sekä kotihoitopaikassa. Aiemmassa kodissa Canela oli ainoana koirana. Uuden kodin on hyvä varautua jatkamaan yksinoloon totuttelemista ja harjoituksia muutostilanteessa. Canela on vahvasti omaan ihmiseensä kiintyvä ja sympaattinen koira, josta saa uusi omistaja saa uskollisen ja hauskan pienen ystävän itselleen.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Kotiselvityksen jälkeen sovithan soittoajan koiravaraajan kanssa.

Koiravaraaja: Miina Pellinen

miina.espanjankatukoirat@gmail.com

Puh: 0400-504658. Sovi soittoaika sähköpostitse, tekstiviestillä tai Whatsappissa.