Careto

Kodin saaneet - Adult - Uros
Adoptoitu Keskikokoinen

Careto on yksi metsästäjän yhdistykselle luovuttamista podencoista. Careto on 2-vuotias ja noin 45-50 cm korkea poika. Se on ihmistä kohtaan ystävällinen mutta nöyrä ja hiukan alistuvainen. Ihmisen tarjoamasta huomiosta Careto pitää kovasti.

Kotihoitajan kertomaa: Careto on iloinen, kiltti ja lempeä koira. Sen kujeileva ja leikkisä luonne on alkanut paljastua puolentoista viikon kotihoidon aikana. Se on uusia ihmisiä kohdatessaan ensin arka, mutta lähestyy ja tulee pyytämään rapsutuksia, kunhan on saanut miettiä rauhassa. Careto tykkää olla lähellä, mutta osaa olla myös omissa oloissaan.

Careto syö hyvin ja leikkeihin se ryhtyy vaikka villasukan kanssa. Se ottaa hyvin kontaktia ihmiseen, ja peruskäskyjä opetellaan pikkuhiljaa. Hampaita ja kynsiä se antaa katsoa helposti.Kotihoidossa Careto on toisen koiran kanssa. Se tuntuu tulevan toimeen kaikkien koirien kanssa. Careto on nukkunut omalla paikallaan kokonaiset yöt. Aamuisin se nousee häntä heiluen ihmisten heräillessä ja tahtoo usein pian heräämisen jälkeen lenkille. Ainakin kaupungissa lenkkeily on ollut sille mieluisampaa valoisaan aikaan.

Careto kulkee hihnassa hienosti. Autot ja muut kaupungin äänet vähän jännittävät, mutta pienen stopin jälkeen se on aina valmis jatkamaan lenkkiä. Se kohtaa muut koirat ja ihmiset varovaisen uteliaasti. Voi olla, että se on miehiä kohtaan hieman varauksellinen. Ohitukset sujuvat mallikkaasti. Careto ei ole ollut vapaana koirapuistossa, koska se on vasta äskettäin saapunut Suomeen. Podencoja on muutenkin turvallista pitää vapaana vain aidatuilla alueilla.

Yksinolo on tähän mennessä sujunut hyvin toisen koiran kanssa ja ihan yksin. Nauhoitusten perusteella se ei pahemmin pidä ääntä tai riehu, ja myös kaikki tavarat ovat pysyneet ehjinä. Careto ei muutenkaan juuri hauku esimerkiksi rappukäytävän äänille tai postille. Yksinolon harjoittelua jatketaan aikaa pikkuhiljaa pidentäen. Careto on pääosin sisäsiisti jo.

Caretolle etsitään roduntuntevaa kotia, jossa olisi myös koiraseuraa tueksi kotiutumiseen sekä leikkeihin kaveriksi.

Careto on saapunut Helsinkiin kotihoitoon, ja sitä pääsee tapaamaan sovitusti.

Tutustuthan podencoon rotuna ennen yhteydenottoa. Lisätietoa saat täältä.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.

Kyselyt: Tiina Salumäki

Sovi soittoaika sähköpostitse, tekstiviestillä tai Whatsappissa. Puh: 040-936 0702.