Charlotte

Kodin saaneet - Young - Narttu
Adoptoitu Pieni

Charlotte on nuori podenconarttu, joka on tuotu Triplen tarhalle toukokuun alkupuolella. Se on todella kaunis ja lisäksi hyvin ystävällinen ja seurallinen. Charlotte pitää kovasti ihmisen tarjoamasta huomiosta ja se tulee hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Charlotte on aktiivinen ja liikunnallinen koira. Se hyötyisi reippaasta ja leikkisästä koirakaverista. Charlotte on noin 40 cm korkea ja arviolta reilun vuoden ikäinen.

Tutustuthan podencoon rotuna ennen yhteydenottoa. Lisätietoa saat täältä.

Kotihoitajan kertomaa: Supersuloinen Charlotte on sosiaalinen, erittäin avoin ja rohkea muiden koirien seurassa. Sen luonteen parhaimmat puolet ovat ehdottomasti vilkkaus, uteliaisuus ja leikkisyys. Se jaksaa leikkiä leluilla muiden koirien kanssa loputtomasti, mutta se ei ole osoittanut pienintäkään määrää terävyyttä tai puolustushalua missään tilanteessa. Ennemmin se lähtee karkuun lelun tai muun tärkeän resurssin kanssa kuin jää puolustamaan sitä muristen muilta.

Tosin Charlotte on toisten koirien kanssa niin äärettömän tasapainoinen ja hyvähermoinen, että näyttäisi vain olemuksellaan ja rauhoittavien eleiden taitavalla käytöllä ansaitsevan muiden kotihoitoperheen koirien kunnioituksen. Lisäksi Charlotte näyttää pysyvän toimintakykyisenä koirien seurassa, vaikka sitä joku tilanteen ulkopuolinen asia vähän jännittäisi. Upea ollut seurata miten taitavasti Charlotte käyttäytyy koiraseurassa ja se tarvitseekin ehdottomasti perheen, jossa on ennestään koiraystävä tai kaksi.

Charloten tultua kotihoitoon vaikutti alkuun siltä, että se on tottunut myös kotielämään sisätiloissa vaan pian huomasin tuon olevan väärä olettamus. Se nimittäin kulkee sisällä kodissa väliovista, rappusista ja muuten hyvin tottuneen oloisesti, mutta päälle laitettu tv ja sitten myös heijastumat ikkunoissa, uunin luukussa ja peili eivät olleet sille tuttu asia, mutta perusrohkean ja hyvähermoisen luonteensa avulla se totesi jännät asiat nopeasti vaarattomiksi. Se touhuaa sisätiloissa rennosti ja rohkeasti.

Charlotte on temperamenttinen ja vilkas sisätiloissa, mutta ei missään nimessä rauhaton. Se touhuaa aikansa, jonka jälkeen rauhoittuu itsenäisesti petilleen nukkumaan. Charlotte pitää ihmisten huomiosta, mutta omilla ehdoillaan. Kotihoitoperheen äidin kanssa se käyttäytyi heti hyvin luontevasti ja avoimesti hakien huomiota itsenäisesti nousemalla seisomaan jalkoja vasten, seuraamalla perässä ja tulemalla luo. Charlotte tulee sohvalle heti viereen ja heittäytyy selälleen nauttimaan rapsutuksista. Maailman suloisin pieni otus, joka antaa samalla varovaisia suukkoja ja on kaikesta huomiosta maailman onnellisin.

Se tarvitseekin vain yhden ehdottoman luotettavan ihmisen elämäänsä, mutta ihmisen tulee olla kokoajan tilanteen tasalla nimittäin vaikuttaa, että kiintymys voi kääntyä myös liialliseksi ja aiheuttaa ihmisestä erossa olemiseen ongelmia. Tällä hetkellä Charlotte osaa hienosti jäädä kotiin ilman ihmistä koiraseurassa.

Vieraan ihmisen tai perheemme isän tai lasten lähestyessä itseään Charlotte saattaa paineistua, josta lamaantuu tai luikkii karkuun, joten meillä pyritty vahvistamaan rohkeutta ihmisten kanssa palkkaamalla sen tullessa itse luo. Charlotte ei missään nimessä ole arka tai pelkää varsinaisesti ihmisiä tai arvaamattomasti käyttäytyviä lapsia, mutta selvästikään se ei ole niin tottunut olemaan ihmisten seurassa kuin koirien kanssa. Tähän tulee omassa kodissa myös panostaa, vaikka uskon että rohkeus kasvaa luonnostaan turvallisen kotielämän edetessä ja kun muistetaan edetä Charloten omilla ehdoilla.

Charlotte kävelee hyvin hihnassa, mutta se on riistaviettinen ja lenkkeillessä aina valpas sekä tarkkaavainen. Charlotte on kiltti käsitellessä, ja hoitotoimet onnistuvat sen kanssa helposti. Charlotelle etsitään kotia, jossa on näkemystä yhteiselosta podencon kanssa ja rodun tarpeista. Sitä ei adoptoida ainoaksi koiraksi.

Charlotte on saapunut kotihoitoon Nummelaan, ja siihen pääsee sovitusti tutustumaan.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.

Kyselyt: Tiina Salumäki
Sovi soittoaika sähköpostitse, tekstiviestillä tai Whatsappissa. Puh: 040-936 0702.