Gaia

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitu Pieni

Gaia löytyi kadulta ja rankkuri toi sen Los Barrioksen tarhalle. Gaia on suloinen ja kiltinoloinen ja Espanjassa arviootu 10-vuotiaaksi, mutta hampaat ovat hyväkuntoisen näköiset ja Gaia vaikuttaa olemukseltaan nuoremmalta. Se on hiukan ujo ja nöyrä uutta ihmistä kohtaan, mutta tulee kyllä luokse ja on onnellinen huomiosta. Gaia on herkänoloinen ja todella sykähdyttävä olemukseltaan. Sille etsitään kotia, jolla olisi ymmärrystä herkän koiran sielunelämästä ja kärsivällisyyttä opettaa Gaia kotikoiraksi. Pienten lasten perhekoira Gaia ei herkkyytensä vuoksi ole. Gaia on noin 35 cm korkea ja hyväkuntoinen rouva. Gaia etsii kotia, jossa sillä voisi olla samanhenkistä koiraseuraa.

Kotihoitajan kertomaa:

Gaiaa on kutsuttu kotihoidossa Lailaksi. Laila on todella kiltti, nöyrä ja ystävällinen koira. Se tulee hyvin toimeen kotihoitopaikan koirien kanssa ja menee mielellään nukkumaan niiden viereen ja hakee turvaa muista koirista jännittävissä tilanteissa. Lailalle etsitäänkin kotia, jossa sille olisi koirakaveri ja se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Laila on kotihoidossa kerrostalossa.
.
Laila osaa kävellä hihnassa ja kulkea rappusissa sekä hississiä. Autossa Laila matkustaa mielellään ja osaa olla koiraseurassa hyvin yksin kotona. Laila antaa tehdä hoitotoimenpiteet (peseminen, kynsien leikkuu, pukeminen) rauhallisesti. Laila on alkanut saamaan muutamia leikkihepuleita ja rentoutumaan hoitopaikassa.
.
Laila on hyvin herkkä ja vielä arka koira tietyissä tilanteissa. Laila on kotihoidossa reipastunut, nukkunut tuttujen ihmisten vieressä, heiluttelee välillä häntää ja hakee rapsutuksiakin. Uudet ihmiset ja erityisesti miehet Lailaa jännittävät vielä. On tilanteita, joissa Laila menee ”jumiin” ja käytös saattaa taantua hetkellisesti. Näissä tilanteissa Laila saattaa mennä sängyn alle piiloon tai etsiä muuta piilopaikkaa itselleen.
.
Laila on käytännössä sisäsiisti ja pystyy pidättämään pitkiä aikoja. Aluksi Lailan oli vaikea rentoutua ulkoillessa ja tehdä tarpeitaan ulos. Lailan ulkoiluttajalta kaivataan herkkyyttä ymmärtää tälläistä koiraa ja kärsivällisyyttä uudessa kodissa uusin ihmisiin totuttelussa. Laila on syönyt erillisessä tilassa omassa rauhassa, koska jännittää ruokailua muiden seurassa. Lailalle etsitään kotia rauhalliselta alueelta.
.
Kotihoidon kertomaa 12.3.2020:
.
Gaia (Laila) on ollut kotihoidossa nyt hieman yli 3 kk ja reipastunut valtavasti. Laila nauttii metsälenkeistä, ihmisten saamista rapsutuksista ja rentoutuu mielellään koirakavereiden vieressä nukkumalla. Laila on myös innostuessaan yrittänyt saada hoitopaikan muita koiria leikkimään kanssaan. Aiemmin esiintyneitä pelkotiloja ei enää ole, mutta kovat äänet, uudet tilanteet ja kaupungin vilinä jännittävät edelleen. Laila tulee kuitenkin jo sisätiloissa tervehtimään uusia ihmisiä ja hakemaan rapsutuksia häntää heilutellen sekä ottaa herkkuja tarjottaessa.
.
Tuntemattomampien ihmisten kanssa Laila tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta on rentoutunut rapsuteltaessa ja nauttii jo huomioista. Laila on sisätiloissa rauhallinen ja hiljainen, eikä reagoi kerrostalon ääniin. Laila nukkuu mielellään pitkään, eikä kiirehdi ulos. Laila on sisäsiisti kun pääsee säännöllisesti lenkkeilemään. Laila nauttii metsässä ja rauhallisemmassa ympäristössä ulkoilusta ja kulkee hyvin muiden mukana. Uuden ulkoiluttajan kanssa saattaa vaatia aikaa ja Laila voi jännittää tarpeiden tekemistä aluksi ulos. Lailalla on havaittu hieman riistaviettiä ja mielellään lähtisi metsässä jäniksien perään, mutta rauhoittuu nopeasti.
.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.