Gloria

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitu Keskikokoinen

Gloria on saapunut Suomeen tammikuussa 2016, mutta muuttuneiden kotiolosuhteiden takia se etsii nyt uutta kotia. Gloria on reipas ja energinen koira, mutta lapsiperheen arki on sille liian vilkasta ja aiheuttaa stressiä. Gloria pitää lapsista mutta sen olisi parempi elää lapsettomassa kodissa.

Gloria on noin 7-vuotias elämäniloinen podenco, joka on kooltaan noin 50 cm korkea. Glorialla ei ole ollut minkäänlaisia terveyteen liittyviä murheita.

Gloria on on hyvin itsevarma touhottaja, joka ihastuttaa ja ilahduttaa. Se on ihmisrakas ja luonteikas koira, joka viihtyy seurassa ja nauttii kaikesta huomiosta. Ulkoillessa on kiinnostunut ympäristöstään ja mielellään tutkii kaikkea. Hihnassa kulkeminen sujuu enimmäkseen hyvin, mutta valppaan ja terävähkön luonteen vuoksi saattaa innostua yllättäen.

Gloria on tottunut kaupunkiolosuhteisiin, sillä ei vaikuta olevan pelkoja, mutta yllättäen lähestyvät isot koirat saavat sen haukkumaan ja toisinaan hypähtelemään.

Gloria on tottunut käymään viikottain koirapuistoissa eikä ole koskaan yrittänyt karata. Luoksetulo sujuu kutsuessa, ainakin silloin kun on mahdollisuus saada herkku. Se nauttii erityisesti pallon perässä juoksemisesta, ei aina tuo takaisin, mutta osaa kyllä viihdyttää itseään sillä.

Gloria on hyvää seuraa harrastuksiin ja vaikka agilityyn, koska se on hyvin perso ruoalle ja herkuille. Gloria on myös hyvä matkakumppani ja tottunut liikkumaan julkisissa kulkuvälineissä sekä autossa. Se on ollut mukana monilla reissuilla ympäri Suomea sekä ulkomailla. Gloria osaa käyttäytyä hyvin myös terasseilla ja ravintoloissa, joissa rauhoittuu kyllä makoilemaan ja tarkkailemaan pöydältä tippuvia murusia.

Kotioloissa Gloria ottaa rennosti, vaikka pitää aina silmällä muiden liikkeitä. Podencojen tapaan se kiintyy herkästi perheeseensä. Gloria potee lievää ikävää, kun joku perheestä puuttuu. Gloria saattaa silloin haukahtaa rapusta kuuluville äänille, mutta ei jää haukkumaan. Kerrostalon naapureita tämä satunnainen haukahtelu ei ole häirinnyt. Gloria ei myöskään tee tuhoja, mutta kurkistaa kyllä pöydälle siltä varalta, että sinne olisi unohtunut leipäpussi. Käytös on tyypillistä podencoille, koska ne erittäin älykkänä koirina oppivat ja muistavat asioita helposti.

Glorialla on viimeiset kuusi vuotta ollut kotona toinen koirakaveri, johon Gloria on suhtautunut vähän etäisesti. Glorialle etsitään nyt kotia, jossa ei ole pieniä lapsia. Koirakaveri ei ole Glorialle välttämätön.

Gloria pärjää kaupunkiolosuhteissa, mutta sijoitamme sen mieluiten asumaan jonnekin muualle kuin keskusta-alueelle, kaikkein mieluiten luonnonläheiseen paikkaan, jossa voisi olla omaa aidattua pihaakin.

Gloria on kotihoidossa Nummelassa, ja siihen on mahdollista päästä tutustumaan sovitusti.

Kyselyt Tiina Salumäki
Puh: 040-936 0702. Sovi soittoaika sähköpostitse, tekstiviestillä tai Whatsappissa