Lucero

Kodin saaneet - Young - Uros
Adoptoitu Keskikokoinen

Lucero on upea nuori podencopoika joka on löytynyt kadulta ja tuotu tarhalle heinäkuussa 2023. Lucero on elänyt kadulla ja naapurusto on ruokkinut sitä useita kuukausia.

Lucero vaikuttaa perusluonteeltaan kiltiltä ja rauhalliselta nuoreksi podencoksi. Se pitää kovasti ihmisen tarjoamasta huomiosta ja olisi rapsuteltavana vaikka kuinka pitkään. Lucero tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Lucero on arviolta alle 2-vuotias, n. 55 cm korkea ja 20 kg painoinen komea ja ystävällinen poika.

Arvioitu syntymäaika: tammikuu 2022
Syntymämaa: Espanja
Sijainti: Suomi, Espoo
Adoptoiva yhdistys: Espanjan Katukoirat ry
Tunnus: 18155293

Kotihoitajan kertomaa:
Valloittava Lucero on sopeutunut hienosti kotikoiran elämään kerrostalossa. Välillä rappukäytävästä kuuluvia tai naapurin koiran ääniä tarvitsee kommentoida, mutta lopettaa haukkumisen käskettäessä. Yksinolo vaikuttaa ainakin koiraseurassa sujuvan rauhallisesti.

Hellyyttä ja huomiota Lucero rakastaa, ja tykkääkin parkkeerata sohvalla ihan syliin asti. Vaikka Lucero on nuoreksi koiraksi rauhallisenpuoleinen, löytyy siltä hyvinkin vauhdikas rallatteluvaihde. Pehmolelut saavat kyytiä matot rullalla, ja kotihoidon koirakaverin kanssa otetaan vauhdikkaita painiotteluita. Välillä meno on jo niin hurjaa että ihmisen täytyy käydä lopettamassa leikki ettei satu vahinkoja.

Varusteiden ja vaatteiden pukeminen, sekä hoitotoimenpiteet onnistuvat hyvin. Ensimmäisen viikon jälkeen Lucero on ollut sisäsiisti. Ulkoilusta Lucero nauttii todella paljon. Alkuun kotihoidossa lenkit ovat pysyneet lyhyinä jotta lihaskuntoa saadaan rauhassa kasvatettua, mutta Lucero viihtyisi kyllä pitkilläkin lenkeillä luonnossa. Se rakastaa haistella ja tutkia ympäristöään, ja välillä hajujen perässä mentäisiinkin vauhdilla vetäen, vaikka muuten hihnassa kävellään juurikaan vetämättä. Riistaviettiä siis löytyy, ja pupuhavainnot ilmoitetaankin innokkaasti ääneen. Lucero tykkää myös kovasti kaivelusta.
Autoilu ei ole Luceron mielipuuhia. Se ei kärsi matkapahoinvoinnista, mutta läähättää ja on levoton. Harjoittelulla tämäkin varmasti helpottuu.
Lapset ovat Lucerosta hieman jännittäviä, joten pikkulapsiperheeseen se ei sovellu. Kissoihin suhtautumisesta ei ole tietoa.

Kotihoidossa on havaittu että esikaupunkialueen useat ärsykkeet ovat Lucerolle kiihdyttäviä, joten rauhallisempi asuinympäristö olisi sopivampi. Lucero etsii ensisijaisesti kotia jossa olisi samaa kokoluokkaa oleva ystävällinen ja leikkisä narttu kaveriksi. Luceroa voidaan harkita myös ainoaksi koiraksi, jos omistajilla on riittävästi aikaa ja intoa touhuta ja leikkiä nuoren koiran kanssa. Se tarvitsee ulkoilusta nauttivat omistajat jotka ymmärtävät podencojen rotutyypillisiä tarpeita. Vapaana ulkoilu on mahdollista ainoastaan turvallisesti aidatulla alueella riistavietin takia.

Lucero on saapunut kotihoitoon Espooseen ja siihen on mahdollista päästä sovitusti tutustumaan.

Tutustuthan podencoon rotuna ennen yhteydenottoa. Lisätietoa saat täältä.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Kotiselvityksen jälkeen sovithan soittoajan koiravaraajan kanssa.


Kyselyt Kirsi Hakala

Sovi soittoaika sähköpostitse, tekstiviestillä tai Whatsappissa.
kirsi.espanjankatukoirat@gmail.com
Puh: 040-750 5642