Lucero

Kodin saaneet - Adult - Uros
Adoptoitu Keskikokoinen

Lucero on elänyt kadulla jossa naapurusto on ruokkinut sitä. Se otettiin kiinni ja tuotiin Los Barrioksen tarhalle syyskuussa 2023 etsimään kotia. Lucero on hieman yli 2-vuotias noin 55 cm korkea podencotyyppinen uroskoira.

Arvioitu syntymäaika: tammikuu 2022
Syntymämaa: Espanja
Sijainti: Suomi, Espoo
Adoptoiva yhdistys: Espanjan Katukoirat ry
Tunnus: 18155293

Kotihoitajan kertomaa:
Lucero adoptoitiin kotiin tammikuussa, mutta palautui toukokuussa yhdistykselle etsimään itselleen paremmin sopivaa kotia.

Lucero on ollut Suomessa lokakuusta 2023 lähtien, joten kotikoiran elämä on sille jo varsin tuttua. Lucero on sisäsiisti ja hoitotoimenpiteet onnistuvat ongelmitta. Yksinolo sujuu hienosti. Kotihoitaja otetaan aina iloisena ovella vastaan lempilelu tai lähimpänä ollut kenkä suussa, häntä villisti heiluen. Tuhotöitä Lucero ei ole harrastanut.

Hellyyttä ja huomiota Lucero rakastaa, ja tykkääkin parkkeerata sohvalla ihan syliin asti. Lucero tykkää myös nukkua ihmisen vieressä. Lucero kiintyy omaan ihmiseensä vahvasti, ja kotihoidossa lempinimeksi onkin tullut halinalle.
Vaikka Lucero on nuoreksi koiraksi sisätiloissa rauhallisenpuoleinen, löytyy höpsöltä vekkulilta hyvinkin vauhdikas rallatteluvaihde. Pehmolelut saavat välillä kyytiä matot rullalla ja ihmistä haetaan leikkiin koirakaverin puuttuessa.

Ulkoilusta Lucero nauttii todella paljon ja viihtyy pitkilläkin lenkeillä luonnossa. Se rakastaa haistella ja tutkia ympäristöään. Kotihoitoon palauduttuaan Lucero veti melko paljon hihnassa, tätä on nyt työstetty ja parissa viikossa meno on rauhoittunut. Jäniksen tai peuran kohdalle osuessa oltaisiin toki menossa innolla perään. Riistaviettiä siis löytyy, joten vapaana pito on mahdollista ainoastaan turvallisesti aidatulla alueella. Mahdollisuus vapaana liikkumiseen omalla aidatulla pihalla, koirapuistossa tai aidatussa koirametsässä on hyvinvoinnin kannalta kuitenkin tärkeää.

Autoilu ei ole Luceron mielipuuhia. Se ei kärsi matkapahoinvoinnista, mutta läähättää ja on levoton. Harjoittelun myötä stressi autoilusta on lieventynyt, mutta ei kokonaan poistunut vielä.
Lapset ovat Lucerosta hieman jännittäviä, joten se etsii kotia aikuisperheestä. Kissat kiinnostavat saalistusmielessä ainakin ulkona, joten kissakotiin Luceroa ei sijoiteta.

Kotihoidossa on havaittu että esikaupunkialueen useat ärsykkeet ovat Lucerolle kiihdyttäviä ja kuormittavia, joten Lucero etsii kotia rauhallisemmalta alueelta. Asumismuodolla ei ole merkitystä.
Lucero tarvitsee rauhallisen lempeää mutta määrätietoista otetta omistajalta, koska sillä on taipumus imeä ihmisen tunnetiloja itseensä.
Lucero sopii joko leikkisän narttukoiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi aktiiviseen kotiin.

Lucero on kotihoidossa Espoossa ja siihen pääsee sovitusti tutustumaan.

Tutustuthan podencoon rotuna ennen yhteydenottoa. Lisätietoa saat täältä.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: yleisesti adoptiosta, koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Laita kotiselvityslomakkeen täytön jälkeen koiravaraajalle viestiä soittoajasta.


Kyselyt Kirsi Hakala

Sovi soittoaika sähköpostitse, tekstiviestillä tai Whatsappissa.
kirsi.espanjankatukoirat@gmail.com
Puh: 040-750 5642