Pepe

Kodin saaneet - Adult - Uros
Adoptoitu Pieni

Pepe (Popeye) on adoptoitu kauttamme syksyllä 2017, mutta se joutuu nyt vaihtamaan kotia. Taustalla on Pepelle kehittynyt ihmiseen kohdistuva omistushaluisuus. Pepe löytyi Espanjassa puuhun sidottuna. Se oli hylätty yön pimeydessä, ja koiran haukun perusteella se löydettiin ja haettiin turvaan. Pepe on arviolta noin 4,5-vuotias, 35 cm korkea ja painaa 8,5 kiloa. Pepe on todennäköisesti podencosekoitus.

Kotihoitajan kertomaa: Pepe on ihana pieni leikkimistä ja läheisyyttä rakastava koira, joka on tullut hienosti toimeen kotihoitopaikan koiran kanssa. Koirapuistossa juostaan lujaa ja välillä painitaankin. Sisällä Pepe on rauhallinen, leikkii välillä omilla leluillaan tai tuo palloa heitettäväksi. Pepe jonkin verran vahtii rappukäytävän ääniä.

Rapsutettaessa Pepe oikein painautuu ihmiseen kiinni ja nauttii huomiosta. Välillä niin paljon, että ei haluaisi päästää muita tämän ihmisen lähelle, ja Pepe saattaakin murahtaa lähestyjälle. Huomioinnin jälkeen Pepe on käsketty takaisin omalle paikalleen, ja murinoista seuraa huomioinnin välitön lopettaminen. Leikkiminen tai rapsuttelu alkaa ja loppuu muutenkin aina ihmisen aloitteesta, ja tällaiseen toimintaan on Pepen uuden kodin myös sitouduttava, että sen omistuhalu ei palaudu. Myös huomioinnin määrää on rajattu niin, että sitä ei ole rajattomasti tarjolla, vaan rakkautta saa maltillisesti arkielämässä. Pepe uskoo ihmistä hienosti, ja lopettaa hölmöilyt, kun sille siitä huomautetaan.

Pepe on aiemmin elänyt lapsiperheessä, mutta nyt sille etsitään aikuiskotia, koska pienten lasten kanssa asuminen saattaa olla sille liian stressaavaa. Pepe tulee hyvin toimeen kotihoitopaikan narttukoiran kanssa, ja se on aiemmin elänyt pehmeän uroksen kaverina. Tällaista seuraa Pepelle voisi hyvin olla myös uudessa kodissa, mutta todennäköisesti se pärjäisi myös ainoana koirana ihan hyvin. Pepellä ei ole havaittu riistaviettiä, ja se pysyy hienosti vapaana ihmisen lähellä.

Pepe on virkeä ja luonteikas kaveri, josta voisi olla monenlaiseen harrastukseen. Sillä on miellyttämishalua ja pieneksi koiraksi nopeat jalat sekä vauhdikas olemus. Pepe on energinen koira, joka pitää yhdessä touhuamisesta. Jos kuitenkin välillä meno on rauhallista, niin Pepe ei siitä heti häiriinny. Yleisesti ottaen Pepe ei kuitenkaan sovellu pelkästään sohvannurkkaa koristamaan. Se ei myöskään sovellu ensimmäiseksi koiraksi.

Hihnassa Pepe kävelee hienosti ja on reipas lenkkeilijä. Välillä haukkuu muille koirille, varsinkin jos toinen aloittaa. Myös juoksevia lapsia tai esimerkiksi koripalloa pelaavia ihmisiä haluaisi komentaa. Näitä haasteita ratkotaan nyt jo kotihoidossa.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.