Risto

Kodin saaneet - Adult - Uros
Adoptoitu Pieni

Risto on arviolta 3-vuotias podencomaneto Los Barrioksen tarhalta. Se löytyi kaula auki viillettynä, ja todennäköisesti sen omistaja (metsästäjä) on poistanut siltä mikrosirun ennen hylkäämistä.

Risto on iloinen ja hauska poika, joka tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Se rakastaa ihmiseltä saamaansa huomiota ja puskee nenällään sitä lisää. Risto ei kuitenkaan ole mikään liimautuja, vaan osaa olla omissakin oloissaan eikä se olekaan mikään sylikoira, vaikka läheisyydestä tykkääkin.

Risto on sisäsiisti ja kävelee hihnassa hienosti. Hoitotoimet onnistuvat helposti. Sillä ei ole mitään eroahdistustyyppisiä oireita. Se saattaa kuitenkin nakerrella joskus luvattomia tavaroita, pieniä ja vähän isompiakin kuten huonekaluja ja elektroniikkaa. Se on myös taitava nappaamaan pöydänreunalta herkkupaloja. Risto on todennäköisesti ikäarviotaan nuorempi, ja omistajalta on löydyttävä kärsivällisyyttä tämän ikävaiheen läpikäymiseen.

Risto on joissain tilanteissa hiukan varovainen, ja se on myös herkkä poika, joten sitä ei suositella pienten lasten perhekoiraksi. Kerrostalossa Risto todennköisesti voisi elää, koska se ei ole mitenkään erityisen haukkuherkkä tapaus. Risto on pitkänmallinen podenco, ja se on noin 43 cm korkea. Sille etsitään kotia, jossa on samanhenkistä koiraseuraa. Ristolla on jonkin verran riistaviettiä.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.