Rita

Kodin saaneet - Narttu
Adoptoitu Keskikokoinen

Rita on prinsessa, ihan ehdottomasti. Sen mielestä maailma on tehty sitä varten. Jos se haluaa syliin, ei kysellä, vaan hypätään – ei väliä, vaikka olisi kahvikuppi kädessä tai sylissä jo toinen koira. Jos Rita huomaa toisen koiran saavan rapsutuksia, se säntää vinhasti paikalle ja torppaa ensiksi ehtineen. Ja miksei maailma olisikaan tehty tätä pientä mäyräkoiran kokoista, vähän kultaisennoutajan näköistä, lievästi kierosilmäistä señoRitaa varten! Onhan Rita niin suloinen, kiltti, oppivainen, fiksu ja kovin kaunis.

Rita on selvästi ollut jonkun koira. Kielimuuria ei ollut, vaan se osasi jo heti peruskäskyjä (eleistä siis päätteli mitä pitää tehdä), ja kun kovasti halusi makupalaa eikä sitä näyttänyt muuten tulevan, Rita alkoi tanssia! Se on siis kuulunut jollekin ihmiselle, joka on nähnyt vaivaa, opettanut sille temppujakin – ja sitten se on saanut mennä. Silloin maailma petti prinsessansa. Mutta kuten Ritan huolettomaan elämänasenteeseen sopii, oli tuo kokemus vain alku uusille seikkailuille, uudelle elämälle. Heti ensi hetkestä, kun Rita uuden Espanjansiskonsa Dovan kanssa 14. tammikuuta saapui meille Rölli-aussin siskoksi, on tuntunut siltä kuin se olisi ollut meillä aina.

Ritan kanssa kaikki on helppoa, mitä nyt silloin tällöin on lempeän jämäkästi osoitettava se kuuluisa kaapin paikka perheessä. Muuten se on hyvin tottelevainen, on nauttinut kovasti kesästä ja mökillä vapaana juoksemisesta. Rita jaksaisi telmiä ja touhuta loputtomiin, lelut saavat kyytiä ja tyhjien vessapaperirullien silppua on ympäriinsä. Pelastetaan koirien arkitottelevaisuuskurssi oli tosi kiva, suosittelen kaikille.

Ritan ja koko perheen voimin kiitämme kovasti Leaa ja yhdistystä upeasta työstä noiden kotia vailla olevien koirien ja meidän koiria vailla olevien eläinrakkaiden hyväksi.