Rölli

Kodin saaneet - Young - Uros
Adoptoitu Pieni

Rölli on noin 7 kuukauden ikäinen pieni ja pentumaisen vilkas poika. Rölli etsii uutta kotia, koska sen omistaja alkoi tehdä yövuoroja, joiden aikana Rölli haukkui asunnossa.

Kotihoitajan kertomaa: Rölli on hyvin reipas ja iloinen luonteeltaan. Ulkona käytännössä kiinnostaa kaikki: tuulessa lentävät lehdet, linnut, oravat, ihmiset, muut koirat ja erilaiset hajut. Rölli tykkää kovasti tutkiskella tienpientareita ja meinaa unohtaa välillä, että miten sitä hihnassa nyt kuljetaankaan. Rölli toisinaan innostuksissaan vetää, mutta pienen rauhoittumisen jälkeen (esimerkiksi pysähtyminen ja katsekontaktin ottaminen riittää) taas lenkki voi jatkua. Koirapuistossa Rölli tutustuu mielellään muihin koiriin ja toisinaan käyttää ääntään komennellakseen muita leikkiin. Jatkuvaa haukuntaa tai meteliä Rölli ei kuitenkaan pidä.

Lenkillä jokainen vastaantuleva koira on potentiaalinen leikkikaveri. Rölli ei kuitenkaan ole vielä oikein ymmärtänyt, ettei jokaista voi mennä moikkaamaan. Tällöin Rölli saattaa meteliä pitää, koska onhan se nyt niin epäreilua, kun ei pääse leikkimään! Sisällä Rölli osaa olla rauhallisesti. Toisinaan olisi kiva leikkiä kissojen kanssa, mutta kissat eivät ole innostuneet leikistä. Röllin kanssa on kuitenkin helppo leikkiä: vetoleikit on mukavia, toisinaan heitellään vähän palloa ja koirakaverinkin kanssa voi keksiä puuhaa.

Turkinhoito on oleellinen osa elämää: normaalisti Röllin karva on pitkä ja pitkä karva luonnollisesti takkuuntuu helposti, etenkin kun hiukkasen pentukarvaa on vielä jäljellä. Turkinhoitoon Rölli suhtautuu nuoreksi koiraksi hyvin kärsivällisesti, välillä vähän leikkisästi. Harjata voi kaikessa rauhassa, Rölli tuntuu suorastaan nauttivan siitä. Röllin tulevalla kodilla pitää olla kiinnostusta turkinhoitoon ja tietymystä rodusta. Tulevassa kodissa voisi olla samankokoinen koirakaveri. Röllin kanssa harjoiteltiin yksinoloa alkuun hyvin ahkerasti. Nyt yksinolot eivät ole mikään ongelma kerrostalossakaan, kunhan esimerkiksi töihin lähtiessään jättää tekemistä: kongin sisään herkkuja ja vaikka muutamia leluja esille. Valtaosan yksinoloajasta Rölli taitaa kuitenkin vain nukkua, koska iltaisin virtaa taas riittäisi. Onkin otettu tavaksi iltaisin vähän leikkiä ennen iltapuuhia ja rauhoittumista, jotta yöt sujuisivat mahdollisimman rauhallisesti. Sisäsiisteyttä on työstetty ja harvoin on enää vahinkoja sattunut, toisinaan on kuitenkin tullut muutamia vahinkoja, mutta Rölli osaa tähdätä hyvin sanomalehdelle.

Rölliä ei ole pahemmin koulutettu, mutta nuori poika on innokas kaiken suhteen, ottaa oma-aloitteisesti katsekontaktia jo. Aikaisemmin Rölli tarttui herkästi housun lahkeesta kiinni kun tulin kotiin, mutta piakkoin oppi, että varaäiti on huomattavasti iloisempi jos haetaan lelu, jota tullaan näyttämään! Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että koulutuksen, kärsivällisyyden ja rakkauden avulla Rölli tulee olemaan mitä mainioin perheenjäsen. Röllillä on mitä mahtavin luonne ja tämä pieni on hyvin sopeutuvainen. Rölli on kotihoidossa Espoossa.