Rosa

Kodin saaneet - Young - Narttu
Adoptoitu Keskikokoinen

Rosa on arviolta vuoden ikäinen podencotyttönen, joka on noin 45 cm korkea. Se on kadulta löydetty ja tuotu Los Barrioksen tarhalle. Rosa on ollut aluksi todella arka eikä ole oikein osannut olla ihmisten kanssa. Se on kuitenkin tarhalla hienosti alkanut reipastua ja löytää podencomaista pilkettä silmäkulmaan.

Kotihoitajan kertomaa: Rosa on viihtynyt kotihoidossa jo 1,5 kk ja reipastunut kotikoiraksi. Rouskulla on paljon hellyyttäviä tapoja kuten kanniskella leluja ympäriinsä, käydä kiehnäämässä onnellisena sängyssä ja ylipäätään tutkia uteliaana kaikkea mahdollista.

Rosa tykkää myös lähteä lenkille ja tulee jo oma-aloitteisesti eteiseen. Se antaa nätisti pukea valjaat ja nutut päälle. Muutenkin hoitotoimenpiteet sujuvat rauhallisesti. Hihnassa se kävelee hienosti ja ei ole kauheasti muista koirista kiinnostunut. Rosalle tärkeää on käydä koirapuistoissa lähes päivittäin, sillä siellä se rentoutuu. Rosa tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja hakee muut leikkiin. Se osaa leikkiä nätisti ja huomaavaisesti mutta jos kaveri innostuu vauhdikkaamasta leikistä, Rosa on messissä. Se tekee nykyään kaikki tarpeensa ulos, mutta vahinko saattaa käydä, jos ruoka-aikataulut tai majapaikka vaihtuu.

Rosa oli aluksi hyvin säikky ja arka. Nyt se kuitenkin ottaa ihmiseen kontaktia haistellen ja pusutellen. Edelleen se kuitenkin pakenee äkkinäisiä liikkeitä ja vähän hämmentyy yllättävästä silittelystä. Viime päivinä Rosa on jo tullut itsenäisesti sohvalla viereen ja hetken rapsuttelun päästä nauttiikin jo aivan rentona. Se tykkää myös nykyään nukkua sängyn jalkopäässä ja tulee ilostuen ovelle vastaan.

Rosalla on kaksi koirakaveria, joihin se vahvasti tukeutuu. Rosa tarvitsee ehdottomasti uudessa kodissa samanhenkisen koirakaverin tai kavereita. Yksinolot lauman kanssa on sujuneet ihan hyvin, mutta jos joku laumasta esimerkiksi näkee ikkunasta pupun, koko porukka helposti ilmoittelee asiasta. Lapsiperheen koiraksi Rosasta ei ole sen herkkyyden vuoksi.

Rosa tykkää leikkiä leluilla itsekseen mutta välillä on suuhun eksynyt myös luvatonta maisteltavaa. Rosa tarvitsee rohkaisevan, varmaotteisen ja rauhallisen omistajan. Kun Rousku huomaa että säikkyminen on ihan turhaa, sen kanssa elo ihan superhelppoa. Rosa on huippu pikkupode, joka sulattaa sydämen.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.