Santi

Kodin saaneet - Adult - Uros
Adoptoitu Pieni

Santin omistaja toi sen Los Barrioksen tarhalle. Omistaja ei kertonut mitään syytä, mutta todennäköisesti kyseessä oli metsästäjälle tarpeeton koira. Santi pääsi Espanjassa kotihoitoon opettelemaan kotikoiran elämää. Se on arviolta 3,5-vuotias ja alle 40 cm korkea manetopoika, joka oli tarhalla ensin hiukan ujonpuoleinen, mutta kotihoidossa se ryhtyi nopeasti kaveriksi ja onkin aika iloinen sekä reipas vekkuli. Santi on ihmiselle nöyrä ja kiltti ja se antaa hienosti käsitellä itseään ja nauttii huomiosta. Santi tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se etsii podencon sielunelämää ymmärtävää ihmistä.

Kotihoitajan kertomaa: Santi oppi tosi äkkiä ja helposti perheen rytmin ja on sopeutunut siihen hyvin. Se rakastaa ihmisen huomiota, ja onkin melkoinen halinalle. Santi on ollut helppo kotikoira tulostaan lähtien.

Kaikki hoitotoimet sujuvat hienosti. Kodin mitkään äänet eivät Santia pelota. Muiden koirien kanssa tulee hyvin toimeen mutta niin koirien kuin ihmistenkin kanssa, osaa touhuilla myös yksin asioita tai olla vaan. Santi sopisi myös ainoaksi koiraksi, mikä ei ole podencojen kohdalla aina itsestäänselvyys.

Santi on keskienerginen koira – se tykkää juoksennella vapaana ja lenkkeillä mutta nauttii myös sohvalla pötköttelystä. Santi oppii äkkiä asioita. Se oppi nopeasti istumaan ja ratkomaan koirien älypeliä. Santi selkeästi tykkää aivotyöskentelystä ja käyttää nenää.

Sillä on hiukan riistaviettiä mutta ei paljoa. Ruokailut sujuvat hienosti laumassa. Santi saattaa hiukan haukkua yksin jäädessään tai ihmisten kotiin tullessa. Se on sisäsiisti ja osaa olla nätisti työpäivän ajan.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.