Sierra

Kodin saaneet - Young - Narttu
Adoptoitu Keskikokoinen

Sierran löysi Los Barrioksen tarhan vapaaehtoinen vuorilta. Se hyppäsi suoraan autoon, kun ovi avattiin. Sierralla oli leuan alla puremajälkiä, mutta muuten se oli hyvässä kunnossa. Sierra tuotiin tarhalle toukokuussa 2023. Se oli alkuun aranoloinen, mutta on nopeasti reipastunut. Sierra on arviolta vuoden ikäinen ja 55 cm korkea narttukoira.

Tutustuthan podencoon rotuna ennen yhteydenottoa. Lisätietoa saat täältä.

Kotihoitajan kertomaa: Sierra saapui 13.7. Suomeen kotihoitoon. Kaikki kotioloissa on ollut sille uutta, mutta se on osoittautunut hyvin sopeutumiskykyiseksi. Sierra on erittäin älykäs, ja se on nopeasti huomannut, kuinka arki rullaa uudessa ympäristössä. Se on oppinut jo täysin kotikoiraksi.

Sierra on kotihoidossa isossa koiralaumassa, ja se tulee erinomaisesti kaikkien kanssa toimeen. Muita koiria kohtaan se on nöyrä ja kiltti. Se on myös leikkisä, ja mielellään juoksee ulkona ja leikkii takaa-ajoleikkejä sekä leluilla.

Sierra on podencomaiseen tapaan herkkä koira, mutta se todella rakastaa ihmistä ja ihmisen tarjoamaa huomiota. Siltä löytyy myös miellyttämishalua, joten sen kanssa toimiminen on hyvin helppoa. Kaikki uudet kotiin tulevat ihmiset Sierra ottaa iloisesti tervehtien vastaan.

Sierra kävelee melko mukavasti hihnassa, vastaantuleville ihmisille se heiluttelee häntäänsä ja tahtoisi mielellään huomiota vähän kaikilta. Sierra ei reagoi vastaantuleviin koiriin, räyhääviä yksilöitä se hiukan pelkää. Liikenteeseen Sierra ei kiinnitä huomiota. Autossa se matkustaa rauhallisesti.

Sierralle etsitään kotia, jossa olisi ystävällistä koiraseuraa. Sierra on hyvin laumasieluinen yksilö, eikä se sovellu asumaan ainoana koirana. Sierralla vaikuttaa olevan ainakin jonkin verran riistaviettiä. Sen olisi kuitenkin hyvä päästä useamman kerran viikossa juoksemaan turvallisella alueella vapaana ja kuluttamaan energiaansa. Tähän sopii koirapuisto tai oma aidattu piha. Luonnossa Sierra liikkuu mielellään ja on oikein mainio patikointikaveri.

Sierra on ollut kotihoidossa alusta asti sisäsiisti. Sen käsittely ja hoito sujuvat vaivattomasti. Resurssien hallinnointia ei ole ilmennyt. Yöt Sierra nukkuu mielellään ihmisen lähellä mutta toisinaan oma petikin käy sille hyvin. Sierra on suloinen, hyväsydäminen ja kiltti ystävä ihan kaikille.

Sierra on saapunut kotihoitoon Kirkkonummelle Veikkolaan, ja sitä pääsee sovitusti tapaamaan.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.

Kyselyt: Tiina Salumäki

Sovi soittoaika sähköpostitse, tekstiviestillä tai Whatsappissa. Puh: 040-936 0702.