Stan

Kodin saaneet - Baby - Uros
Adoptoitu Iso

Stan saapui Suomeen syyskuun alussa, reilun vuoden ikäisenä. Olin odottanut yli kaksi kuukautta, että kuljetus saataisi järjestettyä – kiitos Espanjan Katukoirat ry:n! Ennakkotietona olin kuullut, että koira on hyvin arka. Onnekseni kuljetuslaatikon oven avautuessa kentällä sieltä hyppäsi iloinen ja avoin, joskin hieman ihmeissän oleva koiruus!

Kotiutuminen sujui todella hyvin. Ainoa vahinko sattui ensimmäisenä yönä, jonka jälkeen ollaan oltu täysin sisäsiistejä! 😉 Mitään ei ole tuhottu, mutta olen myös ollut aika tarkka ja kerännyt kaiken kielletyn pois ulottuvilta – aivan kuin taloon olisi tullut pikkupentu. Työni puolesta koiran ei ole tarvinnut olla paljoa yksin kotona, mutta sekään ei ole ollut isompi ongelma. Jonkun verran itkemistä perään, mutta sen jälkeen on jo rauhoituttu

Stan on luonteeltaan aivan mahtava pakkaus! Todella ystävällinen, ehkä hieman varautunut rodusta johtuen, mutta kun on haisteltu niin kaikki ovat kavereita – tämä pätee niin koiriin kuin ihmisiinkin! Kaikki uusi kiehtoo ja vaatii tutustumista – todella reipas ja utelias koira! Kotona Stan on rauhallinen eikä todellakaan mikään häseltäjä, enemmän sellainen tarkkailija. Ulkona tulee sitten enemmän virtaa, mutta silti käyttäydytään hyvin. Kaikki haistellaan ja muutenkin ympäristön tarkkailu on tärkeää. Koira tarvitsee tekemistä. Jos Stan olisi päivät yksin, luulen että ongelmia olisi ilmaantunut. Ja joka päivä pitää edes hetkeksi päästä juoksemaan vapaana, muuten energiaa jää liiaksi varastoon – eli mikäli olet ottamassa podencoa kannattaa ottaa asia huomioon! Vapaana en ole uskaltanut pitää, sillä metsästysviettiä kuitenkin löytyy..

Stan on ollut nopea oppimaan ja myös innokas oppilas. Tosin rodulta puuttuu miellyttämishalu eli namipala on paras houkutin! Luonteessa on herkkyyttä, jääräpäisyyttä ja lapsenomaista hullunkurisuutta! Vaatii siis välillä todella pitkää pinnaa, mutta joka päivä saan hymyssä suin seurata rakkan haukun touhuja! Kiitos siis vielä kerran Espanjan katukoirat ry:lle että sain Stanin omakseni!!

– Virpi