Yasper

Kodin saaneet - Adult - Uros
Adoptoitu Keskikokoinen

Yasper on löytynyt maaseudulta, ja se on tuotu Malagan tarhalle turvaan. Yasper on ollut tullessaan aranpuoleinen ja se on edelleen hiukan varovainen uusien ihmisten kanssa. Se on kuitenkin kiltti ja nöyrä poika. Se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, ja on olemukseltaan muutenkin melko rauhallinen.

Yasper on noin 50 cm korkea ja arviolta 4,5-vuotias urospodenco. Yasper on kotihoidossa Espoossa.

Kotihoitajan kertomaa: Yasper on muutamassa viikossa sopeutunut hienosti kerrostaloelämään.

Ensimmäisinä päivinä kaikki oli uutta ja jännittävää, mutta kotihoitajaan on suhtautunut varovaisen luottavaisesti ja avoimesti alusta asti ja hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta.

Yasper nauttii ulkoilusta ja kulkeekin hihnassa nätisti vetämättä. Vilkkaammilla alueilla jännittää isoja autoja, takaa tulevia polkupyöriä ja muita koiria, mutta ei mene kuitenkaan paniikkiin. Reipastumista tämänkin suhteen on kuitenkin tapahtunut jo tässä lyhyessä ajassa.

Sisäsiisteyskin opittiin heti kun kotihoitaja vaan tajusi ulkoiluttaa tarpeeksi rauhallisella alueella jotta tarpeet maltetaan tehdä ulos.

Rentouduttuaan Yasperille on alkanut tulemaan podencoille tyypillistä pilkettä silmäkulmaan ja välillä lelut saavatkin kunnon kyytiä. Koirapuistossa kirmailu on myös Yasperille mieluista, ja vauhtia pojalta löytyykin.

Yasper soveltuisi parhaiten asumaan rauhalliselle alueelle, mahdollisesti kivan ja reippaan koirakaverin kanssa. Yasperilla on podencoille tyypillistä saalistusviettiä, joten kissojen kanssa yhteiselo ei välttämättä onnistu.
Yasper ei herkkyytensä vuoksi ole pienten lasten perhekoira. Isompien, rauhallisten lasten rapsuteltavaksi Yasper kuitenkin rohkenee. Yasperia pääsee sovitusti tapaamaan kotihoitopaikkaan.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Soitathan kotiselvityksen täyttämisen jälkeen koiravaraajalle soittoaikana.

Kyselyt Tiina Salumäki