Zape

Kodin saaneet - Adult - Uros
Adoptoitu Pieni

Zape on löytynyt kadulta todennäköisen siskonsa kanssa. Molemmat tuotiin Los Barrioksen tarhalle elokuussa. Zape on pienikokoinen manetoa muistuttava uros. Se on arviolta 2-vuotias ja noin 35 cm korkea.

Kotihoitajan kertomaa: Zape oli aluksi kotioloissa ymmärrettävästi jännittynyt, mutta on nyt jo vapautunut ja nauttii ihmisen tarjoamasta huomiosta kovasti. Zape viihtyy kainalossa ja ihmisen lähellä. Sillä ei kuitenkaan ole ilmennyt hankaluuksia olla kotona ilman ihmisseuraa.

Zape on herkänoloinen kaveri ja alistuvainen. Se tarvitsee itseluottamusta ja myös lisää luottamusta siihen, että ihmisen kanssa ei tapahdu mitään yllättävää ja ikävää. Zape tarvitsee lempeää ohjausta ja kärsivällistä mieltä omistajalta. Sillä ei todennäköisesti ole ollut aiempaa kokemusta kotielämästä, mutta se on osoittautunut podencojen tapaan sopeutuvaiseksi ja älykkääksi. Nopeasti Zape on huomannut, kuinka arki uudessa ympäristössä rullaa.

Zape on kotihoidossa isossa koiralaumassa, ja se on kiltti kaikille. Zapelle etsitään kotia, jossa olisi ainakin yksi ystävällinen ja leikkisä koirakaveri.

Hihnassa Zape kävelee mukavasti eikä toistaiseksi ole osoittanut mitenkään villiä riistaviettiä. Tämä puoli kuitenkin saattaa kotiutumisen myötä tulla enemmän esille. Kaikki hoitotoimet onnistuvat helposti ja autossa Zape matkustaa rauhallisesti.

Zape on kultainen, lempeä ja hyvin kiltti kaveri. Se on hienosti alkanut reipastua kotihoidossa eikä enää nöyristele kuten saapuessaan. Paikan vaihtuessa saattaa kuitenkin tapahtua taantumista, ja uudella kodilla olisi hyvä olla kokemusta alistuvaisen ja joissain tilanteissa aranoloisenkin koiran ohjaamisesta. Zape on leikkisä kaveri, ja se tykkää leikkiä myös ihmisen kanssa. Zape on kotihoidossa ollut jo sisäsiisti, se pyytää hädän tullessa itse ulos rapsuttamalla ovea.

Zape kulkee nätisti hihnassa, mutta arastelee isompia väkijoukkoja. Sille mukavin ympäristö olisi todennäköisesti hiukan sivummalla vilkkaasta keskusta-alueesta. Pienten lasten perhekoiraksi Zape ei ole paras mahdollinen herkkyytensä vuoksi.

Zape on saapunut kotihoitoon Kirkkonummelle Veikkolaan ja siihen on mahdollista päästä sovitusti tutustumaan.

Tutustuthan podencoon rotuna ennen yhteydenottoa. Lisätietoa saat täältä.

Lue ensin ainakin nämä kotisivut läpi: koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset. Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Kotiselvityksen jälkeen sovithan soittoajan koiravaraajan kanssa.


Kyselyt Tiina Salumäki

Sovi soittoaika sähköpostitse, tekstiviestillä tai Whatsappissa. Puh: 040-936 0702
tiina.espanjankatukoirat@gmail.com